ESTAMPES DE LA VIDA QUOTIDIANA JAPONESA (4)

FUMADORS

Fumar en públic és una cosa mal vista a Japó. Les úniques persones que es poden veure fumant pel carrer, molt de tant en tant, són més aviat rodamóns o éssers marginals. La resta de fumadors ho fan en àrees acotades, de les que no poden sortir fins que s’han acabat la cigarreta i han deixat la burilla al cendrer, un cop apagada.

Àrea de fumadors en un parc públic

Àrea de fumadors en un parc públic. És semblant a les que es poden trobar pels carrers. A les estacions i altres espais públics sota cobert, les àrees de fumadors són en sales tancades.

Cartells de prohibició de fumar al terra d'un carrer peatonal

Cartells de prohibició de fumar al terra d’un carrer peatonal. En el de la part superior, l’import de la multa. Així com amb el fumar tothom ho respecta, no passa el mateix amb les bicicletes, que circulen per tot arreu.

Un altre cartell de prohibició de fumar, en aquest cas en un carrer de barri

Un altre cartell que prohibeix fumar mentre es va caminant, en aquest cas al carrer d’un barri residencial. Aquests barris els formen, bàsicament, cases unifamiliars.

Cartell de prohibició de llençar burilles al carrer

Cartell de prohibició de llençar burilles al carrer. Les fotografies estan preses al barri de Suguinami, a Tòquio.

 

Quant a sbalcells

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946) ha estat llibreter durant vint anys i vinculat al món de la premsa en català i de la gestió cultural durant vint anys més. També és militant independentista del de l'any 1976 i amb vinculacions amb el moviment ecologista català. És autor de tres llibres de divulgació: Visca la terra. Manual de l’ecologista català (Xarxa Edicions, 1983, i Edicions Lluita, 1989), Energia i societat. Una perspectiva catalana (Edicions de la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1986), i Barcelona 92. Com desfer Catalunya (Edicions Lluita, 1986). A l'editorial Meteora ha publicat les novel·les La taca negra (2007), El vi fa sang (2010),Dur de pair (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Amb l'editorial Gregal ha publicat la novel·la Els crims del convent (2017). També en el camp de la ficció, ha col·laborat en les obres col·lectives Salou 6 pre-textos V (Ajuntament de Salou, 2009), Estimada solitud i 15 contes més (La Busca Edicions, 2009), Crims.cat 2.0 (Alrevés Editorial, 2013) i Assassins del Camp (Llibres del Delicte, 2018). 
Aquesta entrada ha esta publicada en JAPÓ. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*