‘EL VI FA SANG’ AL CELLER MAS COMTAL – UNA EXPERIÈNCIA JOIOSA

Entre la programació d’activitats que les biblioteques del Penedès han fet aquest mes de novembre en el marc de la campanya Biblioteques amb DO, la Torres i Bages de Vilafranca va organitzar el dimarts 25 una tertúlia literària amb tast de vins al celler Mas Comtal, situat al terme d’Avinyonet del Penedès però molt a prop del poble de Sant Cugat Sesgarrigues. L’excusa era parlar del meu llibre ‘El vi fa sang’, publicat per l’editorial Meteora l’any 2010.
La tertúlia va ser molt enriquidora, amb una trentena de contertulians, habituals de grups de lectura, que van parlar de les coses que els havien agradat i desagradat de la novel·la. Per a un escriptor, trobar-te cara a cara amb els lectors i que t’ho diguin tot sense embuts és una cosa que no té preu, ja que t’ajuda a millorar.
L’aspecte lúdic de la trobada va ser la visita al celler i el tast de vins. El celler Mas Comtal és una finca de dimensions mitjanes que produeix vins ecològics d’autor dels quals vam poder tastar un escumós, un blanc i un rosat, tots excel·lents. Ens van explicar que els seus escumosos s’acullen a la nova denominació d’origen Clàssic Penedès, una alternativa al cava que només admet raïm de cultiu ecològic.
La seu de Mas Comtal és una masia que es remunta a l’època romana i que havia estat propietat dels comtes de Barcelona. Des del segle XV pertany a la mateixa família.

WP_20141125_009

Quant a sbalcells

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946) ha estat llibreter durant vint anys i vinculat al món de la premsa en català i de la gestió cultural durant vint anys més. També és militant independentista del de l'any 1976 i amb vinculacions amb el moviment ecologista català. És autor de tres llibres de divulgació: Visca la terra. Manual de l’ecologista català (Xarxa Edicions, 1983, i Edicions Lluita, 1989), Energia i societat. Una perspectiva catalana (Edicions de la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1986), i Barcelona 92. Com desfer Catalunya (Edicions Lluita, 1986). A l'editorial Meteora ha publicat les novel·les La taca negra (2007), El vi fa sang (2010),Dur de pair (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Amb l'editorial Gregal ha publicat la novel·la Els crims del convent (2017). També en el camp de la ficció, ha col·laborat en les obres col·lectives Salou 6 pre-textos V (Ajuntament de Salou, 2009), Estimada solitud i 15 contes més (La Busca Edicions, 2009), Crims.cat 2.0 (Alrevés Editorial, 2013) i Assassins del Camp (Llibres del Delicte, 2018). 
Aquesta entrada ha esta publicada en CALAIX DE SASTRE. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*