L’alarma del peix globus

Ara que es comencen a trobar peixos globus al Mediterrani i se’ns fan advertiments sobre la seva perillositat, hem recordat que en una de les nostres estades al Japó vàrem tenir la gosadia de menjar-ne. Per cert, estava deliciós!
Allí hi ha botigues de peix globus, tal com en diuen als restaurants d’aquesta especialitat, com també n’hi ha de ramen, soba, etcètera.
Aquí teniu una foto de la façana d’una d’aquestes botigues, una altra d’un d’aquests peixos viu a la peixera i el plat que ens vam cruspir, acompanyat de tofu. Els cuiners han de tenir una preparació molt especial, perquè hi va la vida dels seus clients. Perquè… atenció: És un peix molt perillós!

DSC02320

DSC02050DSC02046

Quant a sbalcells

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946) ha estat llibreter durant vint anys i vinculat al món de la premsa en català i de la gestió cultural durant vint anys més. També és militant independentista del de l'any 1976 i amb vinculacions amb el moviment ecologista català. És autor de tres llibres de divulgació: Visca la terra. Manual de l’ecologista català (Xarxa Edicions, 1983, i Edicions Lluita, 1989), Energia i societat. Una perspectiva catalana (Edicions de la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1986), i Barcelona 92. Com desfer Catalunya (Edicions Lluita, 1986). A l'editorial Meteora ha publicat les novel·les La taca negra (2007), El vi fa sang (2010),Dur de pair (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Amb l'editorial Gregal ha publicat la novel·la Els crims del convent (2017). També en el camp de la ficció, ha col·laborat en les obres col·lectives Salou 6 pre-textos V (Ajuntament de Salou, 2009), Estimada solitud i 15 contes més (La Busca Edicions, 2009), Crims.cat 2.0 (Alrevés Editorial, 2013) i Assassins del Camp (Llibres del Delicte, 2018). 
Aquesta entrada ha esta publicada en JAPÓ. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*