PRESENTACIÓ I PRESENTADORS

El proper dimarts, dia 4 de febrer, farem la presentació a Barcelona, a la llibreria La Impossible, de la meva darrera novel·la, la quarta, titulada TEMPESTA AL BÀLTIC. En aquesta ocasió li he demanat a l’Anna Maria Villalonga que en sigui la presentadora. I ella m’ha fer l’honor d’acceptar.
L’Anna Maria és professora de literatura catalana a la Universitat de Barcelona, investigadora, escriptora, crítica literària i de cinema. I treballa al voltant de la novel·la negra, de la què s’ha convertit en una experta destacada. El seu blog A l’ombra del crim, centrat en la literatura de gènere negre, és un punt de trobada i una referència per a molts seguidors.
Tinc uns presentadors que són tot un luxe per a aquest modest escriptor, que ha tingut la sort de trobar una editorial, Meteora, que hi ha cregut i ha arriscat. 
El primer presentador, quan va aparèixer LA TACA NEGRA, va ser l’escriptor, periodista i amic Joan Rendé, espluguí com jo mateix. L’obra novel·lística d’en Joan, marcada per una característica ironia, l’ha fet mereixedor de diversos premis literaris. Va ser director de l’Aula de Lletres i de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.
El següent presentador, amb motiu de la novel·la EL VI FA SANG, fou en Carles Duarte. Amb només cinquanta-cinc anys, la seva biografia donaria per omplir un llibre sencer. Em limitaré a dir que és un gran poeta, amb una obra extensa i de qualitat, traduïda a diverses llengües; un lingüista destacat, amb importants treballs d’investigació i de divulgació, que ha col·laborat amb figures senyeres de la lingüística, com ara Badia i Margarit i Joan Colomines; i un polític i administrador de primera fila, que ha ostentat i ostenta càrrecs de gran responsabilitat, generalment vinculats a la cultura, com el més recent de president del Consell Nacional de la Cultura i les Arts. 
El va seguir, fent de presentador de DUR DE PAIR, el periodista Xavier Graset. En Xavier és actualment una de les figures més populars dels mitjans de comunicació públics de Catalunya, especialment en la seva faceta de presentador. També ha publicat diversos llibres i col·labora regularment en mitjans escrits. Té una gràcia especial que fa les delícies de qui el llegeix o l’escolta. Una gràcia que també es va manifestar en la presentació del meu llibre.
El què us deia: un luxe de presentadors, que per ara es completa amb l’Anna Maria Villalonga.

Quant a sbalcells

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946) ha estat llibreter durant vint anys i vinculat al món de la premsa en català i de la gestió cultural durant vint anys més. També és militant independentista del de l'any 1976 i amb vinculacions amb el moviment ecologista català. És autor de tres llibres de divulgació: Visca la terra. Manual de l’ecologista català (Xarxa Edicions, 1983, i Edicions Lluita, 1989), Energia i societat. Una perspectiva catalana (Edicions de la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1986), i Barcelona 92. Com desfer Catalunya (Edicions Lluita, 1986). A l'editorial Meteora ha publicat les novel·les La taca negra (2007), El vi fa sang (2010),Dur de pair (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Amb l'editorial Gregal ha publicat la novel·la Els crims del convent (2017). També en el camp de la ficció, ha col·laborat en les obres col·lectives Salou 6 pre-textos V (Ajuntament de Salou, 2009), Estimada solitud i 15 contes més (La Busca Edicions, 2009), Crims.cat 2.0 (Alrevés Editorial, 2013) i Assassins del Camp (Llibres del Delicte, 2018). 
Aquesta entrada ha esta publicada en LECTURES D'ACÍ I D'ALLÀ. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*