Excursió a la Serra d’Ensija – Colla d’Amics GR

A la tercera ha anat la vençuda. Després de dos intents frustrats per la pluja, aquest cap de setmana hem pogut coronar el cim de la Gallina Pelada (2.327 m.), punt culminant de la serra d’Ensija, a l’Alt Berguedà.
Hem començat la pujada a la Font Freda, a tocar de la carretera de Vallcebre a Saldes.
Un cop al cim i després de les fotos de rigor i d’extasiar-nos amb les magnífiques vistes del proper Pedraforca, del Cadí, el Moixeró, la Tossa d’Alp, el Puigmal, el Puigperic, el Carlit, el Puigpedrós… hem anat resseguint la cinglera en direcció al serrat Bultu (o Voltor).
Abans de començar la baixada cap als cotxes, hem dinat al pla d’Ensija.
En resum, una vetllada que ha deixat molt bon record. Gràcies al Víctor per l’organització. 


La colla muntanya amunt


Passant pel refugi de la FEEC


Ja albirem el cim


La colla dalt del Cap de la Gallina Pelada. Només falta l’Olga, que feia la foto


Tot carenant


En plena baixada, Al fons, l’imponent i emblemàtic Pedraforca

Quant a sbalcells

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946) ha estat llibreter durant vint anys i vinculat al món de la premsa en català i de la gestió cultural durant vint anys més. També és militant independentista del de l'any 1976 i amb vinculacions amb el moviment ecologista català. És autor de tres llibres de divulgació: Visca la terra. Manual de l’ecologista català (Xarxa Edicions, 1983, i Edicions Lluita, 1989), Energia i societat. Una perspectiva catalana (Edicions de la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1986), i Barcelona 92. Com desfer Catalunya (Edicions Lluita, 1986). A l'editorial Meteora ha publicat les novel·les La taca negra (2007), El vi fa sang (2010),Dur de pair (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Amb l'editorial Gregal ha publicat la novel·la Els crims del convent (2017). També en el camp de la ficció, ha col·laborat en les obres col·lectives Salou 6 pre-textos V (Ajuntament de Salou, 2009), Estimada solitud i 15 contes més (La Busca Edicions, 2009), Crims.cat 2.0 (Alrevés Editorial, 2013) i Assassins del Camp (Llibres del Delicte, 2018). 
Aquesta entrada ha esta publicada en GRAN RECORREGUT. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*