Ascensió a la Tossa Plana de Lles (2.916 metres)

Aquest diumenge, la Maite i jo hem pujat fins a dalt de tot de la Tossa Plana, el cim culminant de la Baixa Cerdanya.
Ha estat el primer entrenament per a la fita prevista pel mes d’agost: pujar el Fuji (3.776 metres), la muntanya emblemàtica del Japó. També com a preparació, al juliol tenim previst pujar el Carlit (2.921 metres), el cim culminant de l’Alta Cerdanya.
Al començament de la pujada d’aquest diumenge, al refugi del Pradell, feia sol i calor, però cap a dalt hem tingut de tot: fred, núvols i vent.
És una excursió que val molt la pena. Les vistes són espectaculars.


La Maite amb bona companyia


Vista del Cadí, a mitja pujada


A mesura que anem pujant, comencem a veure els cims andorrans i de més enllà


Grans clapes de neu ens dificulten el camí


Ja albirem el cim


El fred fa que ens haguem de tapar. Al cap d’una estona, també guants i anorac


Vista espectacular de les muntanyes andorranes des del cim

 

Quant a sbalcells

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946) ha estat llibreter durant vint anys i vinculat al món de la premsa en català i de la gestió cultural durant vint anys més. També és militant independentista del de l'any 1976 i amb vinculacions amb el moviment ecologista català. És autor de tres llibres de divulgació: Visca la terra. Manual de l’ecologista català (Xarxa Edicions, 1983, i Edicions Lluita, 1989), Energia i societat. Una perspectiva catalana (Edicions de la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1986), i Barcelona 92. Com desfer Catalunya (Edicions Lluita, 1986). A l'editorial Meteora ha publicat les novel·les La taca negra (2007), El vi fa sang (2010),Dur de pair (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Amb l'editorial Gregal ha publicat la novel·la Els crims del convent (2017). També en el camp de la ficció, ha col·laborat en les obres col·lectives Salou 6 pre-textos V (Ajuntament de Salou, 2009), Estimada solitud i 15 contes més (La Busca Edicions, 2009), Crims.cat 2.0 (Alrevés Editorial, 2013) i Assassins del Camp (Llibres del Delicte, 2018). 
Aquesta entrada ha esta publicada en GRAN RECORREGUT. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*