DIETARI DE LA MARXA DEL LLOBREGAT 1978 (8)

La premsa catalana es va fer un ressò considerable dels preparatius de la Marxa i, posteriorment, del seu seguiment. Va destacar especialment el diari Avui. Però també Mundo Diario, El Correo Catalan, Tele-eXpres i Diario de Barcelona en van informar puntualment. La Vanguardia, en canvi, es mostrà especialment insensible a l’esdeveniment, ja que amb prou feines hi va dedicar un parell de breus.


El Correo Catalan, 19 de maig. Pàgina sencera


Avui, 24 de maig


Avui, 20 de juny (fragment)


Avui, 9 de juliol (fragment)


Gazeta de Manresa i Avui


Tele-eXpres, 31 de juliol (fragment)

 

Quant a sbalcells

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946) ha estat llibreter durant vint anys i vinculat al món de la premsa en català i de la gestió cultural durant vint anys més. També és militant independentista del de l'any 1976 i amb vinculacions amb el moviment ecologista català. És autor de tres llibres de divulgació: Visca la terra. Manual de l’ecologista català (Xarxa Edicions, 1983, i Edicions Lluita, 1989), Energia i societat. Una perspectiva catalana (Edicions de la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1986), i Barcelona 92. Com desfer Catalunya (Edicions Lluita, 1986). A l'editorial Meteora ha publicat les novel·les La taca negra (2007), El vi fa sang (2010),Dur de pair (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Amb l'editorial Gregal ha publicat la novel·la Els crims del convent (2017). També en el camp de la ficció, ha col·laborat en les obres col·lectives Salou 6 pre-textos V (Ajuntament de Salou, 2009), Estimada solitud i 15 contes més (La Busca Edicions, 2009), Crims.cat 2.0 (Alrevés Editorial, 2013) i Assassins del Camp (Llibres del Delicte, 2018). 
Aquesta entrada ha esta publicada en LA MARXA DEL LLOBREGAT. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*