Els fets de Berga

Redacció de VilaWeb (Maig 05)

31 de maig de 2005
Sense categoria
11 comentaris

Una denúncia a Sabadell, contra els mossos de Berga

Marçal, un jove de Sabadell present a Berga, ha parlat aquest vespre amb VilaWeb. Ho ha fet després de posar una denúncia al jutjat contra els mossos. Els fets són aquests: Marçal i dos joves més van ser agredits durant la baralla. Ell tenia unes contusions clarament visibles i amb dos joves més, un d’ells amb un trau notable a la cella, varen anar cap a la Creu Roja a la Plaça Viladomat i després cap a l’Hospital de Sant Bernabè.
En el camí cap a aquest hospital, just en la rotonda que hi ha abans d’arribar-hi, Marçal i els seus amics varen ser aturats per una patrulla dels mossos que feia el control d’alcoholèmia. En ser aturats varen explicar que estaven ferits, que havia hagut la baralla i que necessitaven arribar a l’hospital. La reacció dels mossos va ser dir-los que només seria un moment i que no els deixarien passar abans de bufar. En aquell moment va sonar el mòbil i en veure que els ocupants del cotxe responien els mossos varen anar a fer passar el control al cotxe que hi havia al darrera.
En tornar els ocupants d’aquest cotxe es varen oferir a ser testimonis, si calia, del que havia passat.
Finalment el control va ser passat sense problemes i varen arribar a l’hospital on se’ls van aplicar diversos punts de sutura.
A la sortida de l’hospital Marçal i els seus amics es varen acostar als mossos reclamant la placa d’identificació. El mosso va donar el número però sense ensenyar-la.
Avui Marçal ha presentat una denúncia a Sabadell, on viu, contra l’actuació d’aquesta patrulla. El jutjat de Sabadell li ha fet saber que l’enviarà a Berga.

  1. A Barcelona, a Castellar del Vallès, a Sabadell, a Berga i avui a l’Hospitalet, arreu on hi ha hagut agresions i violència, hi ha d’haver resposta.


    L’exemple de Berga és l’inici per parar els peus a aquesta invasió de violència, que els responsables d’alguns medis i el govern, no volen veure i no saben aturar.

  2. Supósit: imaginem que aquests nois que anaven cap a l’hospital provóquen un greu accident i després es demostra que el conductor anava begut, després el més fàcil seria dir: la culpa es dels mossos que no van aturar aquest vehicle i no varen fer bufar a aquest noi. amics en serio us ho dic, per molt que ens foti la policia de la generalitat mossos d’esquadra fan un servei de seguretat publica pero per a tots no podem dir que no volem policia i després ferlos responsables o particeps en un problema, no podem dir que no els volem i despres quan ens roben a casa trucarlos urgentment, hem de tenir paciencia i si volem una proteccio efectiva hem de tenir en compte que podé ens toca fer bufar en un control, identificar-nos pel carrer si ens ho demanen o pagar una multa si ens enxampen fumant un peta pel carrer.

    pd. tot no es pot tenir.

  3. punt 1- encara que estesin a la rotonda de l’hospital si va begut , va begut i per tenir un accident o atropellar a algú amb treinta metres sobren metres. Encara mes motiu pe culpar a la policia per no haber-los aturat en cas d’accident.

    punt 2- heu d’entendre que hi han molts motius per que dos policies no intervinguin en una baralla multitudinaria la seva integritat fisica entre d’altres pero la mes important, aquests policies porten armes i 20 persones en contra poden treure’t l’arma i llavors la tragedia pot ser molt mes gran.

    punt 3- amb aixo dono per finalitzada la meva intervencio en aquest fil ja que entenc que tot aixo no aporta res , les mes sinceres mostres de condol a la familia den Josep Maria i a la resta de la població , encara que no us agradem i que de vegades no surtin les coses com voldriem som persones , i seguirem lluitan per defensar els drets de les persones i que coses com les de berga no es repeteixin. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!