DIETARI DE LA MARXA DEL LLOBREGAT 1978 (23) per Jordi Moners

Divendres, 25 d’agost Berga – Gironella

El matí encara el passem a Berga tot mandrejant. Ens rentem a cases de simpatitzants i passem a màquina el Manifest. Voltem, alguns anem per la Rambla fins el Cementiri. Allí ens ensenyen la tomba de mossèn Armengou. A les dues veiem el “Miramar” de TVE. Sort que no han donat res de la Marxa com ens havien promès, perquè l’hauríem cagada!.

Cap a les quatre marxem. Uns quinze. A la colònia Rosal s’hi afegeixen dues noies i més endavant d’altres. Abans d’arribar a Guardiola som uns vint-i-cinc. Ha tornat el xicot gran de Manresa amb la dona i la filla, la Xenia, de set anys i propensa al vegetarianisme.

A Guardiola el secretariat local no ha funcionat i no hi ha res preparat. Això si, ens han habilitat un bon lloc per a dormir. El Cau dels escoltes. Fem el cercavila amb pancartes i megàfon. Anem al bar de la Font del Balç, però allí no ens poden fer sopar i retornem al Cau. En tornar, xerrada sobre vegetarianisme per part del Joan i l’Antònia, de Molins de Rei. Després, sopem com podem (alguns només fruita) i cap a dormir.

A la Font del Balç ens havien vingut a “saludar” el guàrdies civils, xapurrejant el català.

Quant a sbalcells

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946) ha estat llibreter durant vint anys i vinculat al món de la premsa en català i de la gestió cultural durant vint anys més. També és militant independentista del de l'any 1976 i amb vinculacions amb el moviment ecologista català. És autor de tres llibres de divulgació: Visca la terra. Manual de l’ecologista català (Xarxa Edicions, 1983, i Edicions Lluita, 1989), Energia i societat. Una perspectiva catalana (Edicions de la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1986), i Barcelona 92. Com desfer Catalunya (Edicions Lluita, 1986). A l'editorial Meteora ha publicat les novel·les La taca negra (2007), El vi fa sang (2010),Dur de pair (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Amb l'editorial Gregal ha publicat la novel·la Els crims del convent (2017). També en el camp de la ficció, ha col·laborat en les obres col·lectives Salou 6 pre-textos V (Ajuntament de Salou, 2009), Estimada solitud i 15 contes més (La Busca Edicions, 2009), Crims.cat 2.0 (Alrevés Editorial, 2013) i Assassins del Camp (Llibres del Delicte, 2018). 
Aquesta entrada ha esta publicada en LA MARXA DEL LLOBREGAT. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*