Imatges de l’Alguer i Sardenya

L’Alguer és la ciutat de llengua catalana de l’illa de Sardenya. Es troba al nord-oest, a la província de Sàsser. Té prop de 50.000 habitants.


Tros de muralla i torre de l’esperó reial. L’Alguer


Campanar de Sant Francesc. L’Alguer


Gelateries. L’Alguer


La platja de l’Alguer a la posta del sol


Detall de la costa del nord-est


Casa ombrejada en un poble del centre de l’illa.


Nuraghi. Són edificis megalítics en forma de torres còniques. N’hi ha més de vuit mil a l’illa de Sardenya i alguns fant vint metres d’alçada. Són anteriors al IV mil·leni a. C. No se’n coneix l’us, però sens dubte tenien un alt contingut simbòlic.


Capvespre d’estiu a Càller.


Castelsardo, al nord de l’illa


La Maite i jo davant del campanar de Castelsardo

Quant a sbalcells

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946) ha estat llibreter durant vint anys i vinculat al món de la premsa en català i de la gestió cultural durant vint anys més. També és militant independentista del de l'any 1976 i amb vinculacions amb el moviment ecologista català. És autor de tres llibres de divulgació: Visca la terra. Manual de l’ecologista català (Xarxa Edicions, 1983, i Edicions Lluita, 1989), Energia i societat. Una perspectiva catalana (Edicions de la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1986), i Barcelona 92. Com desfer Catalunya (Edicions Lluita, 1986). A l'editorial Meteora ha publicat les novel·les La taca negra (2007), El vi fa sang (2010),Dur de pair (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Amb l'editorial Gregal ha publicat la novel·la Els crims del convent (2017). També en el camp de la ficció, ha col·laborat en les obres col·lectives Salou 6 pre-textos V (Ajuntament de Salou, 2009), Estimada solitud i 15 contes més (La Busca Edicions, 2009), Crims.cat 2.0 (Alrevés Editorial, 2013) i Assassins del Camp (Llibres del Delicte, 2018). 
Aquesta entrada ha esta publicada en RODAR MÓN. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Imatges de l’Alguer i Sardenya

  1. Joaquim diu:
    Encara sembla prou ben conservat. Salutacions. Joaquim

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*