IMATGES DE LÜBECK (ALEMANYA)

La ciutat de Lübeck, al nord d’Alemanya, va ser des de 1.359 capital de la Lliga Hanseàtica, l’aliança econòmica que va dominar l’activitat comercial del mar Bàltic i el nord d’Europa fins al segle XVII. El seu casc antic, rodejat de canals del riu Trave, ha estat declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Hi destaquen les construccions gòtiques, renaixentistes i barroques de rajola vista, amb un miler d’edificis històrics, així com les set torres de les cinc esglésies principals. Són mil anys d’història viva.
El símbol de la ciutat és la Porta de Holsten ‘la porta del nord d’Europa’, una magnífica construcció emmarcada per dues torres llugerament inclinades.
A l’interior de les seves esglésies s’hi poden trobar tot de detalls artístics que les converteixen en veritables museus.
A pocs quilòmetres de la ciutat antiga hi ha el barri portuari de Travemünde, important port de ferrys i creuers i un destacat enclavament turístic. 

 

Quant a sbalcells

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946) ha estat llibreter durant vint anys i vinculat al món de la premsa en català i de la gestió cultural durant vint anys més. També és militant independentista del de l'any 1976 i amb vinculacions amb el moviment ecologista català. És autor de tres llibres de divulgació: Visca la terra. Manual de l’ecologista català (Xarxa Edicions, 1983, i Edicions Lluita, 1989), Energia i societat. Una perspectiva catalana (Edicions de la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1986), i Barcelona 92. Com desfer Catalunya (Edicions Lluita, 1986). A l'editorial Meteora ha publicat les novel·les La taca negra (2007), El vi fa sang (2010),Dur de pair (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Amb l'editorial Gregal ha publicat la novel·la Els crims del convent (2017). També en el camp de la ficció, ha col·laborat en les obres col·lectives Salou 6 pre-textos V (Ajuntament de Salou, 2009), Estimada solitud i 15 contes més (La Busca Edicions, 2009), Crims.cat 2.0 (Alrevés Editorial, 2013) i Assassins del Camp (Llibres del Delicte, 2018). 
Aquesta entrada ha esta publicada en RODAR MÓN. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.