DONEM EL COS A LA CIÈNCIA

Una de les noves mesures recaptatòries de l’estat espanyol, tot i semblar un acudit d’humor negre, cal prendre-se-la seriosament. Faig referència a la pujada de l’IVA dels serveis funeraris, amb un augment del 8% al 21% per a “discotecas, teatros, circos, servicios funerarios, otros espectáculos…”.

Amb aquest augment, només l’impost d’enterraments representarà cada any, per a les arques de l’estat, l’ingrés d’uns 125 milions d’euros addicionals.

En canvi, la previsible disminució en el consum de les altres activitats afectades per la mesura, farà que amb prou feines s’hi noti un increment de la recaptació. Perquè podem estalviar-nos d’anar al teatre, però no de morir-nos.

Davant d’aquest nou abús i per tal d’evitar pagar l’impost, hi ha qui proposa un resposta col·lectiva: donar el nostre cos a la ciència.

M’hi apunto. Sempre, és clar, que no acabin privatitzant del tot l’ensenyament i la medecina. Perquè aleshores, l’estat seria capaç de posar a la venda els cossos del donants. A preu de mercat. 

Quant a sbalcells

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946) ha estat llibreter durant vint anys i vinculat al món de la premsa en català i de la gestió cultural durant vint anys més. També és militant independentista del de l'any 1976 i amb vinculacions amb el moviment ecologista català. És autor de tres llibres de divulgació: Visca la terra. Manual de l’ecologista català (Xarxa Edicions, 1983, i Edicions Lluita, 1989), Energia i societat. Una perspectiva catalana (Edicions de la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1986), i Barcelona 92. Com desfer Catalunya (Edicions Lluita, 1986). A l'editorial Meteora ha publicat les novel·les La taca negra (2007), El vi fa sang (2010),Dur de pair (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Amb l'editorial Gregal ha publicat la novel·la Els crims del convent (2017). També en el camp de la ficció, ha col·laborat en les obres col·lectives Salou 6 pre-textos V (Ajuntament de Salou, 2009), Estimada solitud i 15 contes més (La Busca Edicions, 2009), Crims.cat 2.0 (Alrevés Editorial, 2013) i Assassins del Camp (Llibres del Delicte, 2018). 
Aquesta entrada ha esta publicada en DE TOT I SENSE MANIES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a DONEM EL COS A LA CIÈNCIA

 1. Pep diu:
  Benvolgut Salvador

  Ja fem tard.
  A primers d’aquest any vaig voler revisar a la baixa, la meva contribució mensual a l’assegurança que anomenen “decesos”, A El Prat li dèiem “els morts”, mot molt mes entenidor per tothom.
  Dit i fet, truco a la companyia Santa Lucia i els hi exposo que donada la meva condició de Català, pagant sempre mes per menys, volia alleugerir en el possible la bestreta fixa mensual amb ells, o en cas contrari estava disposat a fer el que tu proposes avui. Doncs la resposta per part de la companyia, una vegada acabat l’atac de riure del meu interlocutor, va ser informar-me que des de feia mesos, per no dir anys, enlloc volen mes cossos, ja que no sabien on conservar-los per la gran quantitat “d’ofertes” que tenien.
  Ja tenim una altra raó per fotre el camp.
  Pep

    

 2. 7" android tablets diu:
  En canvi, la previsible disminució en el consum de les altres activitats afectades per la mesura, farà que amb prou feine..  7″ android tablets
 3. Polo ralph lauren pas cher diu:
  M’hi apunto. Sempre, és clar, que no acabin privatitzant del tot l’ensenyament i la medecina. Perquè aleshores, l’estat seria capaç de posar a la venda els cossos del donants. A preu de mercat.   Polo ralph lauren pas cher

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*