IMATGES DE HIROSHIMA

Hiroshima (???, -shi) és la capital de la prefectura del mateix nom, a la regió de Chogoku. Va ser fundada l’any 1589, esdevenint centre urbà durant l’era Meiji.
La ciutat està localitzada damunt del delta del riu Ota (riu que neix a les muntanyes properes de Chugoku), i que amb els seus set braços, divideix la ciutat en sis illes.
Hiroshima va ser l’escenari del primer bombardeig atòmic de la història, el 6 d’agost de 1945, per part de l’aviació dels Estats Units.
A les fotografies es veu una part del memorial a les Víctimes i monument a la Pau, l’edifici de la cúpula de Gembaku que va restar dret després de l’explosió, el castell de Hiroshima, un detall del tramvia ecològic, així com diverses imatges del santuari shintoista d’Itsukushima, que es troba en una de les illes de la badia, amb els seus cèrvols sagrats, considerats missatgers dels déus.

 

Quant a sbalcells

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946) ha estat llibreter durant vint anys i vinculat al món de la premsa en català i de la gestió cultural durant vint anys més. També és militant independentista del de l'any 1976 i amb vinculacions amb el moviment ecologista català. És autor de tres llibres de divulgació: Visca la terra. Manual de l’ecologista català (Xarxa Edicions, 1983, i Edicions Lluita, 1989), Energia i societat. Una perspectiva catalana (Edicions de la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1986), i Barcelona 92. Com desfer Catalunya (Edicions Lluita, 1986). A l'editorial Meteora ha publicat les novel·les La taca negra (2007), El vi fa sang (2010),Dur de pair (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Amb l'editorial Gregal ha publicat la novel·la Els crims del convent (2017). També en el camp de la ficció, ha col·laborat en les obres col·lectives Salou 6 pre-textos V (Ajuntament de Salou, 2009), Estimada solitud i 15 contes més (La Busca Edicions, 2009), Crims.cat 2.0 (Alrevés Editorial, 2013) i Assassins del Camp (Llibres del Delicte, 2018). 
Aquesta entrada ha esta publicada en JAPÓ. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*