IMATGES DE KAMAKURA

Kamakura (???) es una ciutat situada a Kanagawa, a aproximadament 50 km al sud-oest de Tokio.
Durant el període Heian fou la ciutat principal de la regió de Kant?. Entre els anys 1185 y 1333, els sh?gun del clan Minamoto van governar Japó des de Kamakura. Fou el primer govern dels shogun en l’història de Japó.
La ciutat de Kamakura és famosa pels seus temples i santuaris. El Temple de Kotokuin es conegut sobretot pel Daibutsu, l’estatua en bronze de 13.41 m i 93 tones de pes del Buda Amit?bha, el Gran Buda de Kamakura. Al siglo XV un tsunami va destruïr un temple que la contenia, pero l’estatua va sobreviure i ha estat al ras des d’aleshores, aguantant terratremols y altres fenòmens meteorològics.
La nostra visita va coincidir amb la del primer ministre italià, Mario Monti. De fet, la ciutat sempre és plena de turistes, per la proximitat a Tokio i perquè molt a prop, a la badia, hi ha una platja magnífica.

 

Quant a sbalcells

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946) ha estat llibreter durant vint anys i vinculat al món de la premsa en català i de la gestió cultural durant vint anys més. També és militant independentista del de l'any 1976 i amb vinculacions amb el moviment ecologista català. És autor de tres llibres de divulgació: Visca la terra. Manual de l’ecologista català (Xarxa Edicions, 1983, i Edicions Lluita, 1989), Energia i societat. Una perspectiva catalana (Edicions de la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1986), i Barcelona 92. Com desfer Catalunya (Edicions Lluita, 1986). A l'editorial Meteora ha publicat les novel·les La taca negra (2007), El vi fa sang (2010),Dur de pair (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Amb l'editorial Gregal ha publicat la novel·la Els crims del convent (2017). També en el camp de la ficció, ha col·laborat en les obres col·lectives Salou 6 pre-textos V (Ajuntament de Salou, 2009), Estimada solitud i 15 contes més (La Busca Edicions, 2009), Crims.cat 2.0 (Alrevés Editorial, 2013) i Assassins del Camp (Llibres del Delicte, 2018). 
Aquesta entrada ha esta publicada en JAPÓ. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*