Excursió per la serra del Montsant


Sortint de Cornudella de Montsant

El diumenge 18 de març, uns quants components de la Colla d’Amics dels GR hem fet una excursió circular pel massís del Montsant.


Dubtes sobre el camí a fer  

L’excursió ha sortit de Cornudella, ha seguit pel Roc del Parenostre, la Cova Santa i la Cova del Meloner, fins la roca Corbatera, el cim culminant de la serralada.
 

Des del cim, Cornudella, pantà i poble de Ciurana i, al fons, el mar

Després hem baixat pel Pla del Grau Gran i els Hostalets, a tocar del poble d’Albarca.


Començament del camí de la Llisera, on hem dinat 

D’allí hem seguit pel camí de la Llisera fins a l’ermita de Sant Joan del Codolar i de nou a Cornudella.

 Bonic detall de l’ermita

El dia ha sigut esplèndit, amb bon sol i una visibilitat excepcional. Al cim de la roca Corbatera, d’on, per cert, ha desaparegut la creu de ferro que indiquen les guies, el vent era fort i calia protegir-se’n, però la vista tan extensa que es té ho compensa tot.
A la baixada, com que anàvem amb el temps just, hem deixat per a una altra ocasió la visita a l’ermita de la Mare de Déu de Montsant, que queda un xic apartada de la ruta.
El camí fins a l’ermita de Sant Joan és de cornisa per sobre de cingleres. Cal parar atenció on es posa els peus! L’ermita es troba en una clotada, protegida per enormes blocs de pedra i voltada de xiprers.
Aquesta és una excursió recomanada per fer a la primavera o a la tardor. A l’estiu hi ha poques ombres i a l’hivern acostuma a bufar el mestral, fred i molest.
  
 

Quant a sbalcells

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946) ha estat llibreter durant vint anys i vinculat al món de la premsa en català i de la gestió cultural durant vint anys més. També és militant independentista del de l'any 1976 i amb vinculacions amb el moviment ecologista català. És autor de tres llibres de divulgació: Visca la terra. Manual de l’ecologista català (Xarxa Edicions, 1983, i Edicions Lluita, 1989), Energia i societat. Una perspectiva catalana (Edicions de la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1986), i Barcelona 92. Com desfer Catalunya (Edicions Lluita, 1986). A l'editorial Meteora ha publicat les novel·les La taca negra (2007), El vi fa sang (2010),Dur de pair (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Amb l'editorial Gregal ha publicat la novel·la Els crims del convent (2017). També en el camp de la ficció, ha col·laborat en les obres col·lectives Salou 6 pre-textos V (Ajuntament de Salou, 2009), Estimada solitud i 15 contes més (La Busca Edicions, 2009), Crims.cat 2.0 (Alrevés Editorial, 2013) i Assassins del Camp (Llibres del Delicte, 2018). 
Aquesta entrada ha esta publicada en GRAN RECORREGUT. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*