17 I 18 DE MARÇ, UN CAP DE SETMANA ESPECIAL

El dissabte al matí, prendre el sol tot passejant per les platges de la franja costanera de Barcelona, de la Barceloneta fins la Mar Bella o una mica més enllà.

 Interior de la Negra i Criminal

  De tornada a la Barceloneta, a les 13 h., degustació de musclos, vi i cava en la presentació del meu llibre DUR DE PAIR, a la llibreria Negra y Criminal, del carrer de la Sal, núm. 5. La presentació a càrrec de Xavier Graset.
 
 Els musclos dels dissabtes

Públic al Carrer de la Sal

Un cop acabat l’acte, dinar una bona paella en un dels molts restaurants de la zona.

A les sis de la tarda del mateix dissabte, viatge fins al Priorat i allotjament a la fonda Toldrà, d’Ulldemolins. Sopar i dormir.

El diumenge, excursió circular fins al cim més alt de la serra del Montsant, per un grau fàcil de pujar i amb una vista panoràmica molt extensa. El retorn és per una ermita molt bonica i polida, arraulida al peu de la muntanya. Dinar de carmanyola.

 Ermita al Montsant

 Cingleres del Montsant

Durada de l’excursió: 4,00 h. (14 km).

Desnivell: 620 m.

Dificultat: Mitjana.

El camí és, en general, irregular i pedregós, amb trams força aixaragallats, pendents o fangosos. El desnivell és bastant marcat, encara que es fa bé.

A mitja tarda, acomiadaments al bar del poble i tornada cap a casa.

“Vivim en un món, segons els coneixedors del tema (i fins i tot els tertulians de radio), en que volem viure sense cap risc. Precisament la muntanya, encara que sigui al nostre nivell, té riscos. Podem caure de cul en trepitjar una pedra, o cansar-nos caminant, però tot això es compensa amb la bellesa del paisatge, o l’aturada per descansar amb els ganyips compartits, o el dinar amb les carmanyoles vertiginoses i els entrepans de disseny, o amb el cafè o tallat amb pastetes al bar del poble al final de l’excursió”.

(Paraules de Víctor Lluch, de la colla Amics del GR, organitzador de l’excursió)

Quant a sbalcells

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946) ha estat llibreter durant vint anys i vinculat al món de la premsa en català i de la gestió cultural durant vint anys més. També és militant independentista del de l'any 1976 i amb vinculacions amb el moviment ecologista català. És autor de tres llibres de divulgació: Visca la terra. Manual de l’ecologista català (Xarxa Edicions, 1983, i Edicions Lluita, 1989), Energia i societat. Una perspectiva catalana (Edicions de la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1986), i Barcelona 92. Com desfer Catalunya (Edicions Lluita, 1986). A l'editorial Meteora ha publicat les novel·les La taca negra (2007), El vi fa sang (2010),Dur de pair (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Amb l'editorial Gregal ha publicat la novel·la Els crims del convent (2017). També en el camp de la ficció, ha col·laborat en les obres col·lectives Salou 6 pre-textos V (Ajuntament de Salou, 2009), Estimada solitud i 15 contes més (La Busca Edicions, 2009), Crims.cat 2.0 (Alrevés Editorial, 2013) i Assassins del Camp (Llibres del Delicte, 2018). 
Aquesta entrada ha esta publicada en CALAIX DE SASTRE. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*