A PARTIR D’AVUI, ‘DUR DE PAIR’ A LES LLIBRERIES

Ja està disponible ‘DUR DE PAIR’, el tercer lliurament que he fet a l’Editorial Meteora de la saga Espinosa, el sotsinspector del Mossos de la comissaria de Tarragona que anteriorment havia protagonitzat ‘LA TACA NEGRA’ i ‘EL VI FA SANG’.

Així com a La taca negra, Emili Espinosa maldava per dur a la presó els caps de les xarxes de prostitució provinents de l’Europa oriental que operen a la costa tarragonina i a El vi fa sang  l’exguàrdia civil valencià havia de lluitar amb intel·ligència contra odis acadèmics i contra els malfactors ficats a les empreses de seguretat, al mateix temps que havia de conviure amb paciència bíblica amb les seves filles, abraçades als postulats independentistes i antisistema, a Dur de pair, la filla de disset anys d’un important empresari tarragoní, desapareix davant la desesperació de la seva mare i la inexplicable fredor del pare. Emili Espinosa veu que l’assumpte és delicat, ja que els seus superiors insisteixen més en la discreció que en la resolució d’un cas que s’intueix dramàtic. Al mateix temps, una perillosa banda de narcotraficants és detectada per la caporal Pilar Surroca, que, a més de reivindicar-se com a dona, malda per aconseguir un lloc que s’adigui amb la seva formació i amb la seva habilitat com a policia. Núvols negres s’acosten a la comissaria dels Mossos i, alhora, a la vida personal d’Espinosa. Núvols que poden descarregar de valent.
La presentació oficial de llibre es farà el  dissabte 17 de març, a la una del migdia, a la llibreria Negra i Criminal (carrer de la Sal, 5 (Barceloneta) Barcelona. Anirà a càrrec del periodista Xavier Graset.

Quant a sbalcells

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946) ha estat llibreter durant vint anys i vinculat al món de la premsa en català i de la gestió cultural durant vint anys més. També és militant independentista del de l'any 1976 i amb vinculacions amb el moviment ecologista català. És autor de tres llibres de divulgació: Visca la terra. Manual de l’ecologista català (Xarxa Edicions, 1983, i Edicions Lluita, 1989), Energia i societat. Una perspectiva catalana (Edicions de la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1986), i Barcelona 92. Com desfer Catalunya (Edicions Lluita, 1986). A l'editorial Meteora ha publicat les novel·les La taca negra (2007), El vi fa sang (2010),Dur de pair (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Amb l'editorial Gregal ha publicat la novel·la Els crims del convent (2017). També en el camp de la ficció, ha col·laborat en les obres col·lectives Salou 6 pre-textos V (Ajuntament de Salou, 2009), Estimada solitud i 15 contes més (La Busca Edicions, 2009), Crims.cat 2.0 (Alrevés Editorial, 2013) i Assassins del Camp (Llibres del Delicte, 2018). 
Aquesta entrada ha esta publicada en LECTURES D'ACÍ I D'ALLÀ. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*