…. PER LA INDEPENDÈNCIA

En la perspectiva del 2014 o 2015, en què Catalunya hauria de proclamar la independència, hi ha molta feina per fer i cal que tots i totes estiguem amatens ja des d‘ara.
És necessari anar creant les estructures que facin possible l’esperada proclamació de l’Estat català i, en aquest sentit, tot seguint la crida de l’Assemblea Nacional Catalana i a semblança de la recent constituïda plataforma Municipis per la Independència o d‘altres de ja existents de caràcter territorial (Osona per la Independència, Sant Cugat per la Independència, …) i sectorial (Economistes per la Independència, Joves per la Independència, …), cal que tota mena de col·lectius tinguin també el seu …per la Independència (Escriptors, Metges, Pagesos, Advocats, Cuiners, Periodistes, Funcionaris, Taxistes, Botiguers, Arquitectes, Aturats, Mecànics, Enginyers, Paletes, Mestres, Dones, Policies, Estudiants, Transexuals, Actors i Actrius, Informàtics, Jubilats, etc. etc. etc.). 
D’aquesta manera, bona part del poble català restarà compromès amb el projecte independentista i aquest no quedarà només en mans del polítics. D’altra banda, i tenint en compte que molta gent respon especialment als estímuls audiovisuals, cal incrementar els treballs en aquest àmbit, tot seguint l’exemple de documentals com ara Catalunya-Espanya, d’Isona Passola i Adéu, Espanya, de Dolors Genovès. I no només de cara a la nostra gent, sinó també pensant en un públic internacional. Hauran de servir perquè tothom (catalans i no catalans) prengui consciència dels motius per a la separació, així com de les vies per a dur-la a terme.
En aquest mateix sentit, a finals de novembre es posà en marxa, des de Berga, el web Dóna la cara per la Independència, a través del domini: www.donalacara.com  L’objectiu és igualment de fer força per a avançar en l’assoliment d’un estat propi. I la manera de fer-ho, en aquest cas, és molt fàcil: només cal que hi poseu la foto, el nom i la localitat. Ja n’hi ha més de deu mil que ho han fet.

Quant a sbalcells

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946) ha estat llibreter durant vint anys i vinculat al món de la premsa en català i de la gestió cultural durant vint anys més. També és militant independentista del de l'any 1976 i amb vinculacions amb el moviment ecologista català. És autor de tres llibres de divulgació: Visca la terra. Manual de l’ecologista català (Xarxa Edicions, 1983, i Edicions Lluita, 1989), Energia i societat. Una perspectiva catalana (Edicions de la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1986), i Barcelona 92. Com desfer Catalunya (Edicions Lluita, 1986). A l'editorial Meteora ha publicat les novel·les La taca negra (2007), El vi fa sang (2010),Dur de pair (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Amb l'editorial Gregal ha publicat la novel·la Els crims del convent (2017). També en el camp de la ficció, ha col·laborat en les obres col·lectives Salou 6 pre-textos V (Ajuntament de Salou, 2009), Estimada solitud i 15 contes més (La Busca Edicions, 2009), Crims.cat 2.0 (Alrevés Editorial, 2013) i Assassins del Camp (Llibres del Delicte, 2018). 
Aquesta entrada ha esta publicada en CADA TERRA FA SA GUERRA. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.