Nova versió del Principi de Peter

Tal com el va formular Laurence J. Peter el 1969, el Principi de Peter diu el següent:

‘En una organització les persones que realitzen bé el seu treball són promocionades a llocs de major responsabilitat una vegada i una altra fins que arriben al seu nivell d’incompetència’.

Tot i que hi ha qui discrepa d’aquesta formulació, són majoria els que hi estan d’acord.

Però la realitat demostra que és un principi incomplert, almenys en determinades circumstàncies.

Caldria afegir-hi com a complement el que podriem anomenar Principi d’Àngel’s:

‘En un departament de l’administració pública, les persones que han assolit el seu nivell d’incompetència continuen sent promocionades a llocs de major responsabilitat en funció de la seva vinculació al partit polític que controla el departament’.

Quant a sbalcells

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946) ha estat llibreter durant vint anys i vinculat al món de la premsa en català i de la gestió cultural durant vint anys més. També és militant independentista del de l'any 1976 i amb vinculacions amb el moviment ecologista català. És autor de tres llibres de divulgació: Visca la terra. Manual de l’ecologista català (Xarxa Edicions, 1983, i Edicions Lluita, 1989), Energia i societat. Una perspectiva catalana (Edicions de la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1986), i Barcelona 92. Com desfer Catalunya (Edicions Lluita, 1986). A l'editorial Meteora ha publicat les novel·les La taca negra (2007), El vi fa sang (2010),Dur de pair (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Amb l'editorial Gregal ha publicat la novel·la Els crims del convent (2017). També en el camp de la ficció, ha col·laborat en les obres col·lectives Salou 6 pre-textos V (Ajuntament de Salou, 2009), Estimada solitud i 15 contes més (La Busca Edicions, 2009), Crims.cat 2.0 (Alrevés Editorial, 2013) i Assassins del Camp (Llibres del Delicte, 2018). 
Aquesta entrada ha esta publicada en DE TOT I SENSE MANIES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Nova versió del Principi de Peter

  1. Rosa V diu:
    És una llàstima però aquests principis s’acompleixen sempre o gairebé sempre… i tots en coneixem algun exemple.