L’ESTRENA DEL BLOC

 Feia molt de temps que volia obrir un bloc. Ara, arran de la recent jubilació, ja no tinc excusa per ajornar-ho més. Intentarè actualitzar-lo sovint, tot i que no disposo del temps lliure que se suposa hauria de tenir un jubilat. Ni molt menys! Aquests dies em pregunto sovint com m’ho feia per tirar endavant altres projectes quan treballava vuit hores al dia. La resposta potser és que dormia molt poc. En això sí que he sortit guanyant!
 
Voldria començar explicant el perquè del nom d’aquest bloc. La cosa vé de lluny. No recordo com va començar ni per quin motiu, però a principis dels anys vuitanta alguns companys de militància independentista m’anomenaven Doctor Livingston. Potser era per les gorres d’explorador que duia sovint… Com que el renom m’agradava me’l vaig apropiar i el feia servir de signatura quan en un escrit no volia que sortís el meu nom. També el vaig utilitzar en una publicació satírica de l’època, on col·laborava. I ara, trenta anys després, m’ha fet il·lusió recuperar-lo.

Els darrers temps he dedicat les hores lliures, quasi en exclusiva, a escriure novel·les de lladres i serenos. M’agrada i no penso deixar-ho, entre altres coses perquè he creat un personatge que els lectors troben entranyable, el sotsinspector Espinosa, al que encara se li pot treure molt de suc. Però no voldria que m’absorbís en exclusiva. A Catalunya i al món passen coses cada dia i, amb tota la modéstia, també voldria donar la meva opinió. I si algú s’ho mira i hi diu la seva, a favor o en contra, molt millor.

En el futur tinc la intenció d’anar creant seccions o categories d’articles on incloure tot allò que vagi publicant. De moment he pensat en aquestes:

CADA TERRA FA SA GUERRA. Aquí hi aniran els escrits, propis o aliens, que facin referència a les lluites d’alliberament de les nacions oprimides, començant per la nostra.
L’ERA SOLAR. Alternatives energètiques i ecologisme han estat sempre temes prioritaris per a mi. L’era solar ja tarda massa a arribar.
DE TOT I SENSE MANIES. En aquesta secció de màniga ampla hi aniran a parar aquelles coses que s’han de dir encara que facin mal o algú se senti al·ludit. Sens dubte pot ser la secció més conflictiva.
RODAR MÓN. M’agrada viatjar, coneixer altres terres, altra gent i altres cultures. Aquí us en faré cinc cèntims.
GRAN RECORREGUT. El senderisme és una altra de les meves dèries. Les excursions que faci les trobareu explicades aquí.
LECTURES D’ACÍ I D’ALLÀ. Sóc un lector compulsiu i voldria fer referència als llibres que llegeixo, que sovint són tres o quatre alhora. No sé pas què en pot sortir…

De moment, ja n’hi ha prou.

Quant a sbalcells

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946) ha estat llibreter durant vint anys i vinculat al món de la premsa en català i de la gestió cultural durant vint anys més. També és militant independentista del de l'any 1976 i amb vinculacions amb el moviment ecologista català. És autor de tres llibres de divulgació: Visca la terra. Manual de l’ecologista català (Xarxa Edicions, 1983, i Edicions Lluita, 1989), Energia i societat. Una perspectiva catalana (Edicions de la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1986), i Barcelona 92. Com desfer Catalunya (Edicions Lluita, 1986). A l'editorial Meteora ha publicat les novel·les La taca negra (2007), El vi fa sang (2010),Dur de pair (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Amb l'editorial Gregal ha publicat la novel·la Els crims del convent (2017). També en el camp de la ficció, ha col·laborat en les obres col·lectives Salou 6 pre-textos V (Ajuntament de Salou, 2009), Estimada solitud i 15 contes més (La Busca Edicions, 2009), Crims.cat 2.0 (Alrevés Editorial, 2013) i Assassins del Camp (Llibres del Delicte, 2018). 
Aquesta entrada ha esta publicada en A TALL DE PRESENTACIÓ. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a L’ESTRENA DEL BLOC

  1. Salvador Molins i Escudé diu:
    EHORABONA!

    Des de Berga, Salvador Molins