15 de desembre de 2010
0 comentaris

La CACI, el còmic i el futur de Badalona

Juntament amb la Plataforma Pro Museu del Còmic i la Il·lustració de Catalunya hem fet balanç a un any des de la notícia que l’antiga fàbrica CACI acollirà el futur Museu del Còmic i la Il·lustració. 

Paral·lelament s’està treballant en l’estructura del edifici, però també en l’estructura conceptual del Museu del Còmic i la Il·lustració de Catalunya. Un Museu del segle XXI, allunyat del clàssic centre de mirar i no tocar, que ens permetrà apropar-nos des de diferents nivells al món del còmic. Un Museu que situarà a Badalona dins del mapa artístic global i que preveu una visita anual d’unes 200.000 persones.

La xerrada ha servit també per fer pública la instància d’anomenar la plaça d’entrada al Museu Plaça d’Enric Sió, un dels dibuixants més destacats dels anys ’60 i un pioner en apropar el món del còmic als adults en uns anys on era impensable, un dibuixant que fins i tot va guanyar en aquells anys un Yellow Kid, un guardó equivalent a l’Oscar dins del món del còmic. Una instància que vol ser l’inici del reconeixement públic.
I quan ja semblava que tot estava dit, Carles Santamaria, un dels comissaris del Museu, ha dit: “Encara hem de definir el nom, ens estem pensant de deixar el de CACI, i dir-lo Centre Artístic del Còmic i la Il·lustració”. I als badalonins se’ns han obert els ulls i hem dit que sí! Que el futur Museu del Còmic i la Il·lustració potser sí que s’hauria de seguir dient CACI. 

Hi ha projectes que a mida que es van construint augmenten el seu valor i les seves expectatives. La “CACI” promet i molt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!