3 de novembre de 2010
0 comentaris

Passat, present i futur de la DO Alella

Tres persones vinculades directament amb el món del vi, uns com a productors, Xavier Garcia, enòleg i responsable d’Alella Vinícola i Josep Coll, propietari de les vinyes de Can Coll, el tercer Andreu Francisco, alcalde d’Alella i president del Consorci de la DO Alella, una institució que vol fer de la DO Alella una marca que vagi més enllà d’una copa de vi, que defineixi un territori i una cultura.

El Marfil d’Alella Vinícola ens va estar acompanyant tot el sopar, mentre vam recordar com eren les Vinyes de Canyet fa uns anys, com és el procés de recuperació d’uns terrenys per replantar-hi ceps i tornar a fer el vi que es feia i millorar-lo. Com combatre aquesta ferotge competència que la globalització a portat a tots els terrenys… I com n’és d’important que ens creiem que aquestes vinyes que tenim, que lluiten contra una urbanització i una especulació sense escrúpuls, ens donen un sentit als àpats i a la bona vida. 

Can Coll ha embotellat Orígens, un vi rosat afruitat fet a Canyet, fet amb dedicació, amb estimació per unes arrels familiars que no han abandonat Can Coll. Ja fa molts anys que es parla de la possibilitat que Badalona entri dins de la DO Alella, ja fa molts anys, potser en fa masses i tot! I amb aquest Orígens al mercat potser ha arribat el moment d’entrar-hi. Potser ha arribat el moment de creure’ns que a Badalona la cultura del vi hi ha estat sempre, des de Baetulo fins a la Badalona del segle XXI.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!