15 d'abril de 2010
0 comentaris

Més enllà de whist

Vicenç Pagès Jordà i la  novel·la “Els jugadors de whist” han estat els protagonistes del Sopar de Llibres del mes d’abril, una trobada literària i gastronòmica en la que els assistents vam poder saber com Vicenç Pagès va anar confeccionant aquest gran trencaclosques d'”Els jugadors de whist”.  
Jordi Font Agustí va fer de mestre de cerimonia a la perfecció, amb aportacions tecnològiques que van ampliar les mires a tots nosaltres (la majoria de lletres).
Anècdotes, històries, diàlegs de tren, de carrer, jocs infantils, la (re)evolució tecnològica, el masclisme i el “femellinisme”… “Els jugadors de whist” és una novel·la que cal llegir i recomanar, ni que sigui per poder-la comentar després. Un llibre carregat de clicades d’ull a una vida, a uns anys plens de canvis polítics i de segle… És com la crònica d’una generació que interessa als afectats i meravella als que no hi formen part. 
En acabar el sopar i amb totes les paraules, tècniques d’encaixar històries, anècdotes i amb “allò” que es llegeix entrelínies que no havíem descobert ens vam adonar tots plegats que “Els jugadors de whist” és molt més i potser val la pena rellegir-lo. 
De ben segur serà una de les novel·les d’aquest Sant Jordi i… no serà una mala elecció! 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!