Crònica de Mauthausen

'Sàpiens' a la commemoració dels 60 anys de l'alliberament

4 de maig de 2005
Sense categoria
2 comentaris

A punt de marxar

Demà al migdia partirà l’expedició batejada amb el nom de Mauthausen 2005. El comboi republicà. Aquest viatge col·lectiu, organitzat per l’Amical de Mauthausen, reunirà alguns dels últims supervivents catalans del camps nazis coincidint amb el seixantè aniversari del seu alliberament.

La revista de divulgació històrica Sàpiens col·labora amb l’esdeveniment. Per informar-ne puntualment, i per acompanyar els lectors que han guanyat dos bitllets per assistir als actes, la publicació hi envia el seu cap de redacció. A partir de demà, doncs, us explicarem el curs dels actes i totes aquelles anècdotes i sentiments que s’hi aniran produint.

A reveure.

  1. És indigne i insultant que en el camp hagi d’onejar la bandera espanyola-feixista, la bandera dels aliats dels nazis, la bandera que portaven els responsables d’enviar a molts republicans catalans i espanyols als camps d’extermini alemany. La única bandera que ha d’onejar a Mauthausen és la tricolor, la repúblicana, la que portàven al cor els espanyols exterminats. Els que portaven la bandera que demà onejarà al camp eren els botxins no les víctimes!!! Com se sentiria la gent si demà també hi hagués, amb qualsevol escusa, la bandera roja amb l’esvàstica al centre?? dons és el mateix!!

    És una ofensa intolerable, un menyspreu a totes les víctimes i a la democràcia.
    Una mica de dignitat!
    Fora la bandera franquista de Mauthausen!!

  2. Hola estaria bé que a més a més de recollir aquest fet, des de la revista Sàpiens, o bé des de d’alguna pàgina web, es podés tenir el llistat actualitzat de ciutadans dels Països Catalans que van estar o morir als camps. Des de la Federació de l’Ebre d’ERC durant el mes de maig es llegirà a tots els ajuntaments i consells comarcals de l’Ebre una declaració per recordar amb noms i cognoms les persones d’aquell poble que van patir la barbàrie. Aquesta citació de persones s’ha fonamentat amb el llibre de la Montserrat Roig, obra de referència, però no sabem si des de la seva aparició s’ha pogut actualitzar el llistat que al llibre apareix. Estaria bé que des de Sàpiens o alguna pàgina web puguessin tenir un llistat.

    Gràcies i endavant amb la feina

    Pere Ferré – Amposta (Montsià)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!