SAÓ

col.lectiu de reflexió rural

26 de juliol de 2010
0 comentaris

An analysis of the EU organic sector

Des de la Comissió Europea s’ha publicat un informe sobre el sector de l’agricultura ecològica a la Unió Europea. Els aspectes més destacats que s’han recollit fan referència als següents punts:

• El sector orgànic compren unes 7,6 milions d’hectàrees al 2008, és a dir, el 4,3% de la superficie agrària util (SAU) de la UE. En el període  2000-2008, la taxa mitjana anual de creixement va ser de 6,7% a la UE-15  (la UE dels 15 Estats membres d’abans de l’ampliació del 2004) i el  20,0% a la UE-12 (la dels nous Estats membres).

• L’àrea de l’agricultura orgànica s’aproxima o és superior al 9% de la  SAU total a cinc Estats membres: la República Txeca, Estònia, Letònia,  Àustria (15,5%) i Suècia

• El 2008, s’estima que hi havia al voltant de 197.000 explotacions  implicades en la producció ecològica a la UE-27, és a dir, el 1,4% de  totes les explotacions agraries de la UE-27 (el 0,6% a la UE-12 i el  2,9% a la UE-15).

• La demanda dels consumidors d’aliments organics creix a un ritme  ràpid en els mercats mes importants de la UE, però, el sector orgànic no representa més del 2% de les despeses totals d’aliments a la UE-15 i encarna menys a la UE-12.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!