Des de la Comissió Europea s’ha publicat un informe sobre el sector de l’agricultura ecològica a la Unió Europea. Els aspectes més destacats que s’han recollit fan referència als següents punts:
• El sector orgànic compren unes 7,6 milions d’hectàrees al 2008, és a dir, el 4,3% de la superficie agrària util (SAU) de la UE. En el període 2000-2008, la taxa mitjana anual de creixement va ser de 6,7% a la UE-15 (la UE dels 15 Estats membres d’abans de l’ampliació del 2004) i el 20,0% a la UE-12 (la dels nous Estats membres).
• L’àrea de l’agricultura orgànica s’aproxima o és superior al 9% de la SAU total a cinc Estats membres: la República Txeca, Estònia, Letònia, Àustria (15,5%) i Suècia
• El 2008, s’estima que hi havia al voltant de 197.000 explotacions implicades en la producció ecològica a la UE-27, és a dir, el 1,4% de totes les explotacions agraries de la UE-27 (el 0,6% a la UE-12 i el 2,9% a la UE-15).
• La demanda dels consumidors d’aliments organics creix a un ritme ràpid en els mercats mes importants de la UE, però, el sector orgànic no representa més del 2% de les despeses totals d’aliments a la UE-15 i encarna menys a la UE-12.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!