Els Ponts de Sant Boi

Sobre allò que l'Home ha aixecat i ha aterrat

Sant Galderic, patró català del Dia Mundial de l’Alimentació

Per aquelles casualitats, avui 16 d’octubre se celebra Sant Galderic, el patró dels pagesos catalans, substituït més tard per Sant Isidre. També coincideix amb el Dia Mundial de l’Alimentació vés per on. Ja sabem que els principals problemes per solucionar la fam són la producció dels aliments, però també la seva distribució. I com que avui dia domina la distribució, el paper de la Fundació Banc d’Aliments és molt important.

L’agricultura a Catalunya està experimentant un gran crisi, i la pagesia s’està reduint a marxes forçades. No només la duresa de la feina afecta a la gent que sempre hi ha treballat, sinó que la societat moderna els porta a l’extinció del seu mode de vida tradicional. Les contradiccions de la política agrària europea s’agreugen cada dia més, i el menjar es porta de països llunyans a preus sense competència. En aquestos moments, les grans distribuïdores es queden els marges de beneficis. Un pagès d’aquí rebrà un preu molt baix, i el treballador ho comprarà en el mercat multiplicat per cent. Les iniciatives d’aprofitament dels recursos excedentaris d’aliments que no es poden vendre permeten fer arribar als nostres pobres aliments de primera necessitat. La tasca del Banc d’Aliments és important, i pel que fa a Sant Boi, cal dir que hi han llogat una nau recentment. De fet, és una cosa semblant al que fan els nostres captaires quan remenen els contenidors aprop dels supermercats. Per al futur del nostre país sempre serà vital disposar d’un fons d’aliments, no fos cas que qualsevol dia el menjar de fora no hi arribés com fins ara.  1. 1. Sabia que al Principat el sant dels pagesos és qui tu dius, Galderic o també he sentit Galdric). El sants dels llauradors valencians són els Sants de la Pedra (sant Abdó i sant Senent) per a que els protegís de les pedregades als conreus.

    2. Avui em sembla que l’eixida per als (nostres) pagesos (llaurador+ramader=pagés) és la modernització i la qualitat del producte. Sempre hi haurà qui ho farà més barat al tercer món. No podem creure en els excedents, degut a la intervenció dels intermediaris. No és possible que 3/4 parts de la humanitat visca de la caritat, solidaritat, etc. que al capdavall és una indignitat mundial. La solució de la fam no passa per posar gasses i emplasts a les ferides, si no curar-les in situ.  

    Cordialment. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Societat per Els Ponts de Sant Boi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent