Galetes grosses, típiques dels Ports i també de Tortosa
Es barrejen un got d’oli, 200gr. de sucre, la ratlladura d’una pela de llimona i tres culleradetes de matafaluga.S’hi va afegint, poc a poc i sense deixar de remenar, 400 gr, de farina, previament tamissada, fins que quedi una pasta dura i consistent. S’aplana amb el corró fins a deixar-la d’un gruix d’un cm, o menys, aproximadament. Es talla a trossos i s’els dona forma rodona d`’uns 20 cm. de diàmetre (els panolis), i amb els dits s’hi fa una petita muntanyeta al centre. S’enfornen a 200 gr. uns 20 minuts i, quant estan daurats s’els espolsa generosament de sucre.
A Morella hi afegeixen a la massa un rajet d’aiguardent, aixó dona força al panoli i alegria al consumidor.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!
Avui he obert el meu bloc i he vist el seu comentari. Gràcies per la seua deferència. N’estic content que una persona com vòs, s’haja dignat a deixar el seu comentari. Fruesc molt dels seus comentaris. Ah¡ una cosa: el dia que aidxequem el dogall, a València ho farem tots plegats. I com deia Ballester i Canals: entre tots ho farem tot.
I tot seguit editaren el mapa de comarques des de SALSES A GUARDAMAR I DE FRAGA A MAÓ.