Una vida de lluita

Jo també vull un estat propi

1 de setembre de 2006
1 comentari

No es tan difícil

Col.leccionar ex-libris es fàcil, entretingut, instructiu, enriquidor… i no es gens difícil.

Tàrrega, any 1952

Per començar necessitem un ex-libris. Una vinyeta on hi reflexem quelcom que es relacioni amb nosaltres, el nostre caràcter, aficions, professió, de vegades l’acrònim del nom, escut…

Si teniu possibilitats, lo òptim es, un cop tens la idea de lo que vols representar, fer-la reproduïr per un artista ja sigui en litografia, xilografia, serigrafia, calcografía, línòlem… etc., depenent de lo qui vulguis, o puguis, gastar.

Jo, als meus divuit anys, no més disposava de les 25 pts. semanals que la mare treia del meu sou a la Banca Segarra. I em vaig tenir d’espavilar.

El faria jo, es clar, no em quedava altra opció.

Primer trobar el tema. I després de llargues estones pensant’hi i esbossar-lo un grapat de vegades, em vaig decidir per dibuixar un alpinista escalant un cim. Als meus disset anys, amb una vida per davant i moltes il.lusions per cumplir, em va semblar que aquella imatge resumia lo que jo desitjava per a mi i el meus país. amunt, sempre amunt, sense defallir.

I el resultat fou el meu primer ex-libris (v.arxiu)

A l’imprempta dels meus amics de cal Antoni Figueres es cuidaren de encarregar-me el clixé i tirar-me els primers 100 exemplars, base de la col.lecció.

L’intercanvi funciona així. es localitza un col.leccionista, se’l hi envien uns ex-libris, junt amb una colla d’etiquetes petites amb el teu nom i adreça,  i ell, sempre (o casi sempre) contesta enviant-ne uns altres de seus i de repetits de la seva col.lecció, junt amb un grapat d’etiquetes d’adreces de col.leccionistes. I ja no queda sino anar enviant cartes i ampliant el cercle, cosa que es produeix ràpidament i en una mena de progressió geomètrica.

I comença una divertida aventura de conèixer gent, països i cultures a través dels ex-libris i ex-libristes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!