Ramon Tremosa

Torre de Guaita

29 de desembre de 2014
0 comentaris

Balanç d’activitat parlamentària: tres webs que permeten avaluar i comparar la feina dels eurodiputats

Han passat sis mesos de la meva segona legislatura al Parlament Europeu i crec que és un exercici obligat de transparència passar comptes de la feina feta, posant a l’abast dels ciutadans algunes webs que mesuren, quantifiquen i fiscalitzen l’activitat parlamentària dels eurodiputats en el seu dia a dia tant a Brussel.les i a Estrasburg com a la seva circumscripció. Els resultats de la feina meva no són només meus, sinó en gran part també del meu equip: Marga Payola i Albert Farré a Barcelona i Aleix Sarri i Umberto Gambini a Brussel.les. 

En aquest segon semestre de l’any 2014 m’he dedicat tant a la defensa de l’interès local català, que pugui ser afectat per la normativa comunitària, com també m’he dedicat a aportar el meu granet de sorra a la construcció del projecte europeu: d’aquest darrer apartat faig constar que he estat actiu en la lluita contra el monopoli de Google, especialment en la votació el passat novembre de l’esmena sobre Google en la moció sobre l’agenda digital europea, amb un gran ressó a la premsa internacional (vegeu l’anterior apunt al meu bloc: http://blocs.mesvilaweb.cat/rtremosa/?p=265371). De la defensa de l’interès local en serien exemple les preguntes parlamentàries a la Comissió Europea sobre la pobresa energètica i el cargol poma, entre molts d’altres casos concrets.

Seguidament us adjunto diferents articles i webs on podeu trobar informació per a valorar la feina feta fins ara.

El gràfic que encapçala l’article és extret del diari Cuarto Poder, que ha fet a finals d’any un balanç d’activitat parlamentària entre els eurodiputats de l’Estat espanyol. Aquí teniu l’article sencer:

http://www.cuartopoder.es/invitados/2014/12/29/los-eurodiputados-del-pp-los-menos-activos-entre-los-espanoles-en-el-parlamento-europeo/4076

 

Així, en sis mesos he presentat 129 preguntes parlamentàries a la Comissió Europea, (essent el primer de 751 eurodiputats), he signat 36 mocions de resolució, he fet 34 intervencions orals i/o escrites al plenari i he esmenat 3 normatives comunitàries.

Aquí teniu dos enllaços més a dues de les millors webs en anàlisi i comparativa, a nivell europeu, de l’activitat parlamentària dels 751 eurodiputats: us enllaço el meu perfil a finals d’any.

http://www.votewatch.eu/en/term8-ramon-tremosa-i-balcells.html

http://www.mepranking.eu/mep.php?id=97203

 

Finalment, en el següent link hi presento una relació més exhaustiva de la feina feta en aquests sis mesos, en els quals també hi destaco la feina feta en la internacionalització del procés català al Parlament Europeu.

http://tremosa.cat/noticies/leurodiputat-ramon-tremosa-fa-balanc-del-seu-primer-semestre-legislatura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!