Ramon Tremosa

Torre de Guaita

22 de desembre de 2015
0 comentaris

Catalunya i Escòcia: Referèndum Unilateral d’Independència (RUI)… el mateix dia?

Tot just uns dies abans de les eleccions espanyoles vaig publicar un article a Vilaweb on parlava de la posible convergència de les estratègies catalana i escocesa per a guanyar la independència. Després del resultat electoral espanyol de les eleccions del 20D, on Podemos ha guanyat a Catalunya amb la promesa de realitzar un referèndum vinculant, em sembla que el meu article guanya encara més actualitat: per primera vegada un partit d’àmbit espanyol s’ha presentat a les eleccions a tot Espanya amb aquesta promesa (i no li ha anat pas malament amb aquesta proposta: 69 diputats), per bé que els partits contraris al referèndum (PP, PSOE i Cs) han obtingut una gran majoria de bloqueig de 253 diputats que el fa impossible, des del punt de vista de que finalment sigui un referèndum pactat amb l’Estat espanyol tal com van fer es governs britànic i escocès al 2012. És en aquest sentit que cal preguntar a Barcelona en Comú si, davant d’una altre “No” del futur govern espanyol a convocar un referèndum a Catalunya, estaria d’acord amb la convocatòria unilateral del mateix des de les institucions catalanes, tal com sembla que farà més d’hora que tard Escòcia.

Aquí teniu l’article en català:

http://www.vilaweb.cat/noticies/convergim-amb-escocia-cap-al-referendum-unilateral-dindependencia-rui/

 

Aquí teniu el link de la versió anglesa de l’article, traduït i publicat gentilment per Common Space (@TheCommonSpace) a Twitter el diumenge 20 de desembre.

 

https://www.commonspace.scot/articles/3165/exclusive-catalan-mep-calls-for-joint-independence-referendums-with-scotland

 

Foto: els presidents Artur Mas i Nicola Sturgeon, en una breu trobada a la cimera del canvi climàtic de París, tot representant Catalunya i Escòcia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!