Trepitjades impunes

Avui he presentat una pregunta parlamentària a la Comissió Europea, conjuntament amb en Raül Romeva, com tantes altres n’hem fet. No he parlat encara, en dos anys i mig que tinc aquest blog, de futbol però avui toca fer-ho. Vaig veure el passat dimecres el Madrid-Barça a Estrasburg, amb altres diputats, nòrdics la major part d’ells. Al final del partit vàrem celebrar la victòria del Barça però aquests eurodiputats estaven astorats pel fet que el Real Madrid havia acabat el partit amb onze jugadors, tot i la reiteració d’entrades violentes d’alguns dels seus jugadors. Especialment greu els va semblar la trepitjada de Pepe a Messi quan aquest jugador estava encara assegut al terra, després d’una violenta entrada d’un altre jugador: la mirada de Pepe al peu de Messi, prèvia a la trepitjada tal com mostra clarament el vídeo, delata la intencionalitat d’aquest jugador. “No crec que el Comité de Competició espanyol actuï per castigar aquesta acció” els vaig dir jo i encara van restar més astorats. “Ara entenc millor moltes coses de la història del Real Madrid”, em contesta l’eurodiputat finès de la minoria sueca Carl Haglund.

Tornat a casa el cap de setmana comencen les preguntes dels fills petits: “no serà sancionat aquest jugador?”. Com a pare no vaig saber explicar gaire als meus bessons de vuit anys, jugadors i seguidors de futbol, perquè el comité de competició espanyol no havia sancionat el jugador Pepe. L’impacte social del futbol no cal que jo ara l’expliqui i fins i tot la pròpia Comissió Europea i el Consell europeu han promogut, en els darrers anys, comunicacions, informes i llibres blancs sobre l’impacte econòmic i social de l’esport de masses i sobre la seva influència en l’educació de la gent jove: en citem tres a la pregunta parlamentària, que trobareu a sota.

 

Sóc soci del Barça des de 1982 i quan puc vaig al camp i hi porto sovint els nens. De la mateixa manera que celebro l’estil treballador i humil de Guardiola i dels seus jugadors, censuro les actituds agressives i prepotents dels esportistes que les fan. Tal com diu en Raül Romeva, no podem permetre que les institucions públiques restin al marge d’aquestes qüestions: ho vulguem o no l’impacte social del futbol de masses és cada vegada més gran. Arribats aqui, no hem de fer res quan una agressió queda impune?

 

Per tot plegat hem titulat la pregunta “Valors a l’esport” a la Comissió Europea (aquesta l’hem signada conjuntament amb en Ramon Tremosa). I la prova de que estem parlant de temes molt sensibles és l’impacte mediàtic que aquesta ja ha generat, molt més gran que altres preguntes i activitats que diàriament fem al Parlament. Aqui en teniu el text complet. I aquest vespre, que guanyi el millor!!

 

Pregunta de Ramon Tremosa i Raül Romeva a la Comisión Europea (25.01.12)

 

Hace unos días, tal y como se muestra en el video, http://www.mundodeportivo.com/20120118/el-clasico-barca-real-madrid/salvaje-pisoton-de-pepe-a-leo-messi_54245077075.html, un jugador del FC Barcelona fue agredido, de manera voluntaria, por un jugador del Real Madrid CF. A pesar de la claridad de las imagenes, el órgano español encargado de ejercer la potestad disciplinaria, el Comité de Competición, http://www.rfef.es/index.jsp?nodo=29 no ha visto ningún hecho sancionable.

 

El deporte tiene un gran impacto para la sociedad en general. Su importancia social, educacional y cultural hacen de él un activo muy importante a preservar y, a la sazón, a poner en valor.

 

A la vista de lo anterior y teniendo en cuenta el white paper de la Comisión, COM(2007) 391 final, la resolución del Consejo 2011/C162/01 y la COM(2011)12.

 

1-¿Cree la Comisión que estos graves hechos vistos por millones de personas y niños han de quedar impunes y, por lo tanto, percibidos por la sociedad como neutros?

 

2-¿Está satisfecha la CE de saber que nadie del Comité de Competición español va a ocuparse de este caso de violencia en el deporte?

 

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *