Al darrera la nevera

Bloc de Roger Palà

2 de juny de 2011
General
1 comentari

Soweto: passió per l’ska jamaicà

Soweto formen part de la generació de catalans que vam descobrir l’ska i el reggae de la mà de bandes com Skatalà o Dr Calypso. Amb el temps, el grup del barri de Gràcia s’ha anat submergint en les sonoritats jamaicanes més autèntiques, i en aquest segon disc mostren la seva passió pel so old school, amarat de soul i jazz. “Try my best” o “Around the Corner”, amb la col·laboració de Derrick Morgan, ens traslladen de pet a Trench Town sense moure’ns de la vila més jamaicana del Pla de Barcelona. [Més]


Soweto – Promo ‘South West Town’

SOWETO | Myspace Music Videos

Soweto són a hores d’ara un petit clàssic de l’escena jamaicana més purista dels Països Catalans. No entenguem aquí l’adjectiu “purista” com a sinònim de pretensiós o elitista: tot el contrari. Són puristes perquè tenen un gran respecte al gènere que practiquen –i el practiquen gairebé com una religió musical, amb entrega total–. Però, al mateix temps, Soweto sonen sincers, pròxims i convincents, gens artificiosos.
El grup gracienc va debutar amb un primer LP, You Give Me Fever
(Brixton Records, 2008), on deixaven clares les seves intencions
musicals. Ja en vam parlar en aquest bloc, en un apunt titulat, potser de
forma un pèl arriscada, Soweto: Gràcia és Trench Town (ejem). Ara, amb aquest nou treball, segueixen aprofundint en aquesta fòrmula amb resultats notables. Aquells vents càlids i propers, aquells puntejos de guitarra pulcres i detallistes, aquella bateria que repica com si hagués estat enregistrada en un vell estudi analògic de la Federal Records jamaicana… En aquesta ocasió, a més, la majoria dels temes són composicions pròpies, que segueixen cantant en anglès com a part de la seva aposta per mimetitzar-se al màxim a les cançons originals que volen emular.
Al contrari que The Pepper Pots, que van començar en l’ona skatalítica però que en les seves últimes produccions s’han decantat de forma bastant explícita per les sonoritats més soul, Soweto han seguit fidels a l’arrel més bàsica de l’ska. No són ni els primers ni els únics en emmirallar-se en les produccions de la Jamaica sixtie, però sí que són els qui han lograt, a base de picar pedra, una marca més solvent en l’univers skatalític català. L’interrogant segueix sent, això sí, fins on pot donar de sí una fòrmula que es basa estrictament en la reproducció d’una filosofia sonora molt concreta. Com l’Steve Waiter, el “Rastablanc” dels Skatalà, Soweto potser haurien preferit néixer a Trench Town en comptes de la vila de Gràcia.

  1. When I was first starting out as a runner 13 years ago, I wondered what it would be like to be a professional runner. At that point in ed hardy clothes my career I was only running 5 miles a day and Gucci Belt had a hard time comprehending what a pro runner does all day. If I could have only foreseen into the future to yesterday I would understand that it is more than a full time job, it is a lifestyle. My alarm clock sounded at 6:45 am. This would give me just enough time to get dressed, have breakfast, make my pre-long run cup of coffee, make my bottles for the 20 mile run I would be logging, pray, and read my Bible. At 7:40 am I was in my Nissan Titan pulling out of the driveway, headed to my full-time massage therapist house to get a pre-run flush. My mini-massage went till 8:15. I spent the next 10 minutes doing a daily dynamic flexibility routine, then off to practice. After some small talk with the team, we headed up to 9,000ft Onitsuka Tiger Mid Runner to run around gucci sale a couple of lakes in our backyard, Mammoth Lakes. From 9-10:55 I Women Onitsuka Tiger ran my progressive long run, in which the goal is to pick up the pace every 5k throughout the run. It was a beautiful day to run. I couldn’t ask for a more scenic and inspiring place to train.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!