Al darrera la nevera

Bloc de Roger Palà

30 de desembre de 2011
General
0 comentaris

Per principis elegants

Acabem l’any dedicant un apunt a un disc que és molt possible que passi desaparcebut per als mitjans de comunicació convencionals. Al principi, aquesta mena d’oblits em sabien greu. Ara penso: “ells s’ho perden”. Per principis elegants recull l’espectacle en directe d’At Versaris i Asstrio. El CD i DVD inclouen el concert de final de gira enregistrat a la sala Stroika de Manresa i una sèrie de càpsules audiovisuals realitzades pel propi grup sobre els seus referents vitals, artístics i polítics. Canela fina. [Més]

Ja sabeu que en aquest bloc tenim una especial debilitat per At Versaris. Siguem hosestos: amb en Pau Llonch hem compartit força hores a la Directa i ja se sap que, com diu el refrany, “qui t’estima s’arrima. En tot cas, hem seguit molt d’aprop el treball conjunt que han realitzat amb la banda de jazz rock Asstrio. La col·lisió artística entre ambdues propostes ha tingut uns fruïts especialment deliciosos, en una prolífica gira arreu de Catalunya de la que aquest disc en directe deixa testimoni. No és un disc en directe convencional, perquè els arranjaments dels temes són tan diferents als originals que és com si els tornessim a escoltar de nou per primera vegada.
Pels qui van viure algun dels recitals de la gira Per principis elegants serà una bona forma de reviure-ho, i pels qui no van poder o no van sentir-se atrets per la proposta, és el moment ideal perquè s’enganxin a At Versaris. El disc recull de forma excel·lent tota la potència del directe, tant en els moments més jazzístics com “Hem de millorar”, amb vents i cordes acompanyant la banda, com en els temes més contundents, com “Orfes d’occident”. Com a curiositat, cal assenyalar que és la primera gravació oficial d’At Versaris que inclou la cançó “No és vendre”, tot un clàssic del grup que fins ara no es podia trobar en disc. Per principis elegants demostra, per sobre de tot, una cosa: que fer bona música no està renyit amb la capacitat de fer lletres amb contingut. L’autèntic pop qüotidià és el que fan At Versaris i Asstrio en aquest disc.  
Pels qui encara no heu fet la carta als Reis, sapigueu que des d’avui mateix es pot adquirir la versió digital del disc, i també podeu comprar-lo físicament a la xarxa de distribució alternativa habitual.

[Aquí us deixem la gravació que vam fer amb La Nevera TV d'”Una bala a l’entrecella”, la versió de RATM que fan –perdó, snif, feien– At Versaris i Asstrio en directe]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!