Al darrera la nevera

Bloc de Roger Palà

5 de juny de 2008
Sense categoria
4 comentaris

Un tros de grup: Ix!

Presentem avui un gran grup amb un gran debut discogràfic: Ix! i el seu Autòmat infinit (Hexolitic Records, 2008). El grup, repartit entre Sabadell i Cadaqués, i al que cal no confondre amb el duet valencianocatalà de cançó postmoderna i postpolítica Ix, practica un pop farcit de petits detalls, presidit per la magnètica veu de David Mullor. El priimer senzill del nou disc és aquesta “Ràdio” que ressona en aquest apunt. [N’hi ha més]

Entre les seves referències citen Flaming Lips, Deus, Arcade Fire i Wilco. “Per nosaltres és un gust i un avantatge el fet de no tenir gaires referents cantats en català en els quals emmirallar-nos, perquè això ens dona molta llibertat a l’hora de tractar cada cançó”, explicaven els Ix! en l’entrevista que els fa fer en Ferran Amado en quedar seleccionats entre els 18 grups classificats del Sona 9 de l’any passat. Els Ix! van tenir mala sort i es van quedar a les portes de la final. En tot aquest temps han estat treballant en un primer disc, que els edita la nova discogràfica Hexalitic Records, impulsada, atenció, per l’agència d’Ojos de Brujo. La veritat és que el disc és un gustàs (en podeu sentir un tastet al MySpace) i si voleu descobrir-los en directe ho podreu fer al pròxim PopArb.

  1. Autòmat Infinit es una obra d´art,les melodies són bonissimes,amb uns arranjaments de luxe,les lletres són de les que toquen la fibra i la veu del David es preciosa.
    Els que els hem vist en directe,hem quedat meravellats pel sò i la posada en escena que ofereixen.El grup dalt l´escenari es impressionant.

  2. Jo es que soc super fan d’ells, m’encanten, tenen tots els elements que demano al Rock – Pop: Imatge, lletres, melodia, actitut, emoció… encara que soni exagerat des del dioptria que no disfrutava tant.

    Albert Plouen

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!