Festival ectoplasmàtic

Avui comença a Sant Celoni (Vallès Oriental) l’Acampada Jove que organizen les JERC. El festival més ectoplasmàtic dels que s’organitzen als Països Catalans: és de llarg un dels més multitudinaris (38.000 persones el 2006), però mai aconsegueix grans espais als mitjans de comunicació. És com un fantasma que recorre Europa… El que passa és que cada any hi va més gent.

L’Acampada és com el Viñarrock en clau catalana: molta gent, molt jove, molta festa i grups entre la reivindicació política i el bon rotllet festiu. No se quins són els motius d’aquest silenci general. Probablement a que l’organitza un partit polític. Però independentment d’això, crec que la premsa n’hauria d’informar, perquè és tot un fenomen de masses juvenils. Centenars de milers de joves dels Països Catalans hi han trobat, al llarg dels últims dotze anys, un espai de socialització diferent. Aquest any el carrer és tan eclèctic que va d’Ojos de Brujo a Obrint Pas, i hi desfilaran alguns dels principals grups de la música catalana.

(Per cert, sempre hi ha excepcions: amb la web de l’Enderrock en farem una cobertura diària, també en parlarem a la revista i farem unes cròniques per El Punt. Bé, i aquest bloc també n’informarà, en la mesura del possible.)

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *