Al darrera la nevera

Bloc de Roger Palà

12 de juny de 2013
Sense categoria
2 comentaris

Vint anys no són res

L’any passat per aquestes dates estàvem celebrant que la revista Enderrock havia arribat al número 200. Tota una fita en el món editorial català en general i en el de la premsa periòdica en particular, on cada número que arriba de la impremta és una petita victòria. Aquest 2013 l’Enderrock assoleix una altra fita: 20 anys. La revista va néixer la diada de Sant Jordi de 1993, en plena ressaca del ‘boom’ del rock en català. Els protagonistes de la portada –que reproduïm en aquest post– eren els mítics Sangtraït, i el titular –d’acord, poc original– era “Més canya”. Des de llavors, l’Enderrock ha aconseguit publicar des de llavors 212 números. Aquest mes de juny hem decidit celebrar l’efemèride amb tots els ets i uts, publicant un número especial que va acompanyat d’un DVD amb un documental de producció pròpia: La meva generació. Vint anys no són res –que deia l’enyorat Joaquim Jordà– però a l’hora són molt. I en tot cas l’aniversari ens dóna peu a mirar enrera per repensar-nos i mirar de seguir endavant. [+]

El número 212 d’Enderrock inclou la sèrie ‘Converses Enderrock’, on deu parelles musicals de diferents generacions i estils dialoguen sobre la música, la política i la societat d’aquest país. També inclou el DVD La meva generació, un documental basat en els diàlegs i experiències dels artistes que han pres part en les ‘Converses Enderrock’, així com una selecció dels 200 millors discos en català de les darreres dues dècades i un repàs de les millors portades de la revista.

Aquest migdia es presenta en roda de premsa el número especial en una roda de premsa tindrà lloc a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, amb la presència d’alguns dels artistes que han participat a la sèrie ‘Converses Enderrock’, que inclou una vintena dels noms més destacats de l’escena musical catalana. Són Manel i Sisa, Mishima i Raimon, Antònia Font i Quimi Portet, Roger Mas i Maria del Mar Bonet, Els Amics de les Arts  i La Trinca, La Pegatina i la Companyia Elèctrica Dharma, Obrint Pas i Miquel Gil, Gossos i Gerard Quintana, Anna Roig i Lluís Gavaldà,  i Sanjosex i Pi de la Serra.

Aquest número especial de la revista també inclou el documental de producció pròpia La meva generació, on han quedat plasmades les 10 ‘Converses Enderrock’. El documental, dirigit per Pol Fuentes, es basa en els diàlegs i experiències de tots els artistes que han pres part a les 10 ‘Converses Enderrock’. El número especial també conté una selecció dels 200 discos de la ‘Generació Enderrock’, la banda sonora de la música en català dels últims vint anys (1993-2012), comentats per 25 periodistes especialitzats i amb especial atenció als 20 millors àlbums. També hi presentem les millors sessions de fotografia de la trajectòria de la revista amb una selecció de les portades més bones entre les 212 d’Enderrock. 

 

  1. Hi haurà algun dels discos de Sangtraït dins de la selecció dels 200 millors discos en català?. Seria una pena i molt “significatiu” si no n’hi hagués cap…    
    Sembla que els vulguin esborrar de la història de la música cantada en català!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!