Al darrera la nevera

Bloc de Roger Palà

3 de juliol de 2009
Sense categoria
0 comentaris

Les musiquetes ja sonen

El 4 de març de 2007 vam publicar un apunt que començava amb aquesta profètica frase: “atenció que arriba un dels discassos de l’any”. Feiem referència al CD Musiquetes per la Bressola, una iniciativa de l’associació d’amics de la Bressola, les escoles catalanes de Catalunya Nord, l’Enderrock, el segell Propaganda pel Fet! i l’empresa de serveis digitals Crea’t. L’objectiu: revisitar i actualitzar un seguit de peces populars per a infants, des d’una òptica moderna i musicalment diversa. El disc va ser produït per Marc Serrats i Marc Grau (Xerramequ Tiquis Miquis) i Núria Lozano (La Carrau), amb la col·laboració de les veus d’artistes com Joan Miquel Oliver, Quico el Célio, Joan Garriga, Carles Belda… El disc va tenir moltíssima acceptació, fins al punt que l’Enderrock del mes de març de 2007, on s’encartava, va ser dels més venuts de l’any passat. Hi ha hagut diversos intents frustrats de dur-lo al directe -ja se sap que iniciatives on participen tants agents diferents solen ser complicades de gestionar, per dir-ho suau- però finalment ha arribat l’hora: l’espectacle Fem sonar les musiquetes es presenta al Cruïlla de Cultures de Mataró el proper diumenge. [Més]

El grup que portarà les Musiquetes a escena ha estat coordinat pels mateixos productors del disc, la Núria Lozano i en Marc Serrats. Els músics que hi participen són una mena de max mix entre La Carrau, Dijous Paella i el grup de Sabadell Mr. Sequah. Hi tenim així l’Oriol Casas i l’Arnau Berenguer, bateria i guitarrista respectivament del grup dels Carraus, l’Albert Vila dels Paella al baix i el cantautor i músic vallesà Lo Ramonet, que encapçala el grup de folk d’autor Mr Sequah (en que també hi toca la Núria, per cert: això és endogàmia i no lo dels Borbons).
El repertori del directe es bassarà en les cançons incloses al disc Musiquetes per a la Bressola, i pel que fa al concert de Mataró, comptarà amb la presència de diversos dels cantants que hi van participar: Joan Garriga, Àgata Casas, Clara Andrés, Artur Gaya dels Quico’s… El xou també es presentarà al Mercat de Música Viva de Vic i a la Fira Mediterrània de Manresa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!