27 de gener de 2014
Sense categoria
0 comentaris

Les termes romanes de Sant Boi

Les termes romanes de Sant Boi són les més ben conservades de Catalunya. Tenen l’estació de tren al costat i la visita costa un euro, dos euros amb dret a visitar el Museu Can Barraquer i la Torre Benviure.

A banda de visitar les termes, al recinte hi podem trobar l’exposició “De Natura Muliebri: la salut de la dona romana“.  Hi ha informació força interessant sobre com era la vida de les dones al món romà, i ens permet veure com algunes de les creences i actituds patriarcals de l’època han arribat fins als nostres dies. Quan trobes una exposició que parla de les dones, en un primer moment penses que és una exposició dedicada a una part de la població. Però ben mirat, la gran majoria d’exposicions tendeixen a parlar de la humanitat identificant-la amb els homes i les seves vides, elevant-los així a la categoria genèrica i universal, i relegant les dones a una categoria particular. Quantes vegades he hagut de sentir tota la història del naixement de la democràcia a l’antiga Grècia, sense que en cap moment a ningú se li acudís esmentar que els únics que participaven d’aquesta democràcia erene els homes lliures? Tornant a l’exposició, doncs, vaig pensar que de fet era molt més significativa de la història de les persones aquesta exposició que parlava de les dones que moltes d’altres sobre història que he vist, perquè almenys, tot i parlar principalment de les dones, no obviava l’existència dels homes.

El Museu Can Barraquer és al costat de les termes romanes, i ens fa una síntesi de la història de la població des del període ibèric fins l’actualitat, fent especial esment a Rafael Casanova i el seu temps. I en l’any del tricentenari no hi podia faltar una exposició sobre la història de la població durant el sXVIII. És un museu modern i molt ben cuidat, amb tot d’explicacions, projeccions, i elements per a interactuar-hi.

El primer diumenge de cada mes la visita és gratuïta. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!