25 de febrer de 2013
0 comentaris

Danses tradicionals de Carnaval del Baix Llobregat: El Ball del Camell de Molins de Rei


Per la Festa Major del 1981 s’estrena per primera vegada la recuperació de la bèstia. I després d’un procés d’investigació entre els iniciadors del Camell i el Secretariat de Dansa, es recrea el Ball del Camell, procurant guardar la màxima fidelitat a la poca documentació que es tenia i emmarcant tant els passos com el vestuari en el context de l’època.

Així doncs, el 20 de febrer de 1982 s’estrena el “Ball del Camell ” per les festes de Carnestoltes ja que la tradició el lligava estretament amb aquesta festa.

El Ball del Camell consta de tres grans parts: El ball de màscares, el ball d’esparriots i el ball de la bèstia.

El ball de màscares era ballat per l’aristocràcia en palaus i castells, però a dia d’avui està adaptat per ballar-lo a la plaça. Actualment és l’Esbart qui interpreta aquesta part. Aquest ball és interromput pels esparriots que el fan finalitzar.

Els esparriots inicien el ball del poble, convidant a ballar a tots els assistents a la plaça formant corrandes, serps i cargols tot saltant i ballant al so de les gralles i el tamborí.

Quan el ball dels esparriots està molt engrescat surt la bèstia i espanta la gent, traient foc per la boca. Després la bèstia es calma i balla sola al so de la música de la tuba.

Actualment el balla l’Esbart Dansaire de Molins de Rei.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!