12 de juny de 2009
0 comentaris

Bocabadada pel “despiporre” del recompte de vots

Aquestes eleccions al Parlament Europeu ha sigut la primera vegada que he vist un munt d’irregularitats en el recompte de vots. La nit electoral no coincidien molts vots de les actes amb els que deia la web del ministeri. Primer, en veure que faltaven vots a la candidatura per la que era apoderada, pensava que potser havien mirat de treure’ns vots. També m’ho feia sospitar el fet que en molts col·legis no haguéssin posat les nostres butlletes i altres irregularitats per l’estil.

Però he tingut un “curset accelerat” de procediment electoral. Resulta que et diuen que el resultat de la nit de les eleccions no val per a res, que el que val és el que es fa més tard a partir de les actes. Si un acta està malament o hi ha problemes amb els vots en blanc, ja malament, no s’hi pot fer res. Però amb les actes i els vots nuls, es fa el recompte que sí que val.

I au, ja ens tens a veure el recompte que sí que val, a veure què passa. El primer que em sobta és quan comentem a gent d’altres partits el que ens havia passat amb els vots, que gairebé en cap cas quadraven els resultats a les actes i les webs dels ajuntaments amb els del ministeri. I ens diuen que “és normal”. Des de gent d’Esquerra, a gent de CIU, a gent de la Junta Electoral. Que el que val és el recompte que es fa en aquell moment.

Però clar, el recompte es fa amb un nombre limitat de gent mirant. I al final només comproven els resultats dels partits grans, els que tenen apoderats allà al davant. De la resta passen. I els vots nuls? Els obren només si els ve de gust, que quan es fa tard i hi ha pressa per anar a casa, passen. I quan obren vots nuls surten vots la mar de normals que no s’entén perquè són nuls. Ara un de convergència, ara un del PSOE… Total, i resumint, que als partits grans no els ve d’uns quants milers de vots i tampoc es posaran pesats en què la cosa acabi de quadrar. I els funcionaris tenen ganes d’anar cap a casa i que ningú els toqui la moral a darrera hora. I així anem…

I representa que la “seva” democràcia es basa en les eleccions. Potser és tot un símptoma de com són les coses. Ja van de mal borràs des dels fonaments.

També és curiós que si els recomptes bons són els segons, només es publiquin els primers que “és tan normal” que no quadrin gaire amb les actes. I després del recompte no recordo mai que ningú hagi dit “finalment aquest partit en té tants de més o de menys”. Per exemple, algú ha dit que finalment la tercera força més votada al País Basc ja no és el PP sinó Iniciativa Internacionalista, després del segon recompte?

Així doncs, mentre jo presenciava el que considerava un escàndol i una falta de respecte per la gent que ha anat a votar, d’altres ho trovaben el més normal del món.

Sort que hi ha algú altre que està igual, ja no em sento tant sola en la meva sorpresa… ho podeu veure en aquest enllaços:

http://www.vilaweb.cat/www/mailobert?id=3596177

http://www.gara.net/paperezkoa/20090611/141710/es/Apagon-informativo-u-omerta-estado

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!