29 de juny de 2013
Sense categoria
1 comentari

Casaldàliga al papa: Que l’ Església reconeixi la Teologia de l’ Alliberament.

Pere Casaldàliga
El premi Nobel de la Pau argentí, Adolfo Pérez Esquivel, ha transmès al papa Francesc un missatge clar i directe de Pere Casaldàliga: “Que l’ Església es reconciliï amb la Teologia de l’ Alliberament”.

Abans de visitar el Papa, amb el líder indígena argentí Féliz Díaz, Pérez Esquivel va telefonar el seu vell amic, Pere Casaldàliga, bisbe emèrit de São Fèlix de l’ Araguàia. 

I el bisbe català va aprofitar per fer dos encàrrecs al Papa: demanar que defensi els indígenes i que rehabiliti la teologia de l’ Alliberament a l’ Església.  

“He portat al Papa un missatge de Pere Casaldàliga, que em va dir: “Digues-li que miri d’ escoltar, reflexionar e arribar a un acord, a una reconciliació amb els teòlegs llatinoamericans. Que es preocupi amb la qüestió dels pobles originaris del continent. Per a mi, això va ésser un senyal positiu” ha declarat el premi Nòbel.

Després de l’ audiência amb el Papa, Esquivel va reconèixer ” És veritat que hi va haver problemes amb molts teòlegs de l’ alliberament. Cal revisar moltes coses, Les teologies mai són definitives, són camins per a construir”.

Sense saber el que fará el Papa sobre això, el que Esquivel té clar é que el Papa Francesc té un compromís amb els pobres. És un pastor, i això ho està manifestant É un pastor e ho està manifestant contínuament. Hi ha temps per a tot, tan sols fa 100 dies que està al Pontificat. Allà els canvis no són fàcils.”

Esquivel també ha revelat que li ha entregat al Papa el text conegut com “El pacte de les catacumbes”, el compromís fet per un grup de bisbes llatinoamericans al final del Concili. 

Text:José Manuel Vidal, publicat a Brasil de fato

Foto: ministeriodapalavravicariatodecanoas.blogspot.com.br 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!