Generació...

sanitat pública 2/ desconsideració…

 

HUV : desatenció, desconsideració.

Apunt sobre les deficiències a la sanitat publica, el menyspreu cap els usuaris, la deontologia i el jurament hipocràtic. Indefensió davant la desatenció a les demandes legítimes dels pacients. Quan els efectes secundaris d’alguns medicaments restringeixen la qualitat de vida del malalt i perden autonomia personal.

He estat ingressat a Urgències a l’hospital Universitari de Vic.

Des de fa uns dies, des de que per decisió de una metgessa del departament de nefrologia, en una visita d’ara fa uns 12 dies en una visita de seguiment em va canviar un medicament per la tensió que m’havia receptat el departament de Cardiologia degut a patir cardiopatia isquèmica. Dies abans havia consultat amb la metgessa de capçalera a causa que tenia la tensió més alta de la habitual i prenent medicació concreta pel tema.

Com deia a Urgències on he ingressat a migdia després de sotmetre’m a analítiques i monitoritzar-me i fins que m’han donat l’alta a les 5 de la tarda sense resoldre el tema pel què hi entrat.  El malestar, sensació de nàusea, marejos i dolor al pit quan fas exercici continuat com caminar o fer vida amb normalitat sense fer cap esforç.

No m’han donat, ni aigua, ni menjar…

Degut al darrer canvi de medicació -que descric a continuació- Atenolol, especifica per l’HTA, tinc sensació de mareig, nàusees i pressió al pit en fer exercici, caminant o ajupir-me. Amb aquest medicament Atenelol per comptes de baixar-me la tensió quan faig exercici normal, sense esforç,tinc la tensió més alta i una molèstia continua al costat del cor.
A Urgències els he explicat com em sentia i els he demanat de retornar a la medicació anterior. Després m’ho ha confirmat el llegir prospecte, són les conseqüències adverses descrites en el medicament Atenolol.

Al moment que m’han donat l’alta i dir-me que descartaven cap infart, els he tornat a demanar que em tornessin a la medicació anterior, Diltiazem , que m’havia receptat la metgessa de cardiologia, per les avantatges, tenia la tensió controlada, més baixa i no tenia els efectes adversos descrits. S’hi han negat m’han recomanat, però no m’han expedit cap recepta que m’havia de posar-me un pegat de 10 mlg de nitroglicerina. M’havia d’automedicar, sense recepta no ho puc fer. M’han donat d’alta amb 18 i 9 de tensió.
M’he emprenyar i els hi he dit que l’usuari té drets i que n’estava segur, -coincideix en el temps i amb el canvi de medicació- que estava patint els efectes adversos de la medicació per la hipertensió arterial, els hi he fet la reflexió , sense alçar la veu però amb contundència, -assertivament- que si havien fet jurament hipocràtic m’havien de fer cas. No ho han fet. Els he dit que faria una queixa formal i denúncia publica, -cosa que estic fent- Han passat de tot , m’han deixat l’informe sobre el llit mentre la infermera, -que han demanat com a testimoni- jo no en tenia… em treia tots els aparells on estava endollat.

Els metges de guàrdia, d’urgències sóc conscient que tenen molta carrega de feina,  sé que fan el que poden, però no és excusa perquè no es mullin en la seva funció. No han volgut rectificar les ordres mèdiques de nefrologia i amb aquesta actitud m’han perjudicat. M’han fet saber que feien un informe per cardiologia per què es revisi la medicació.

nota:

*Atenolol  https://cima.aemps.es/cima/dochtml/p/63147/Prospecto …
*
Diltiazem  https://cima.aemps.es/cima/dochtml/p/62328/P_62328.html …

PS:

En la darrera visita al departament de Nefologia, la doctora que tinc assignada en la visita hi havia una alumna al costat observant, i una infermera, era una visita rutinària de manteniment. Però em va sorprendre que quan va començar ni em va mirar, i no s’havia mirat el meu historial, se’l va llegir davant meu. Era una visita concertada, havia de haver-se-la preparat, ho va fer en aquell moment. Li vaig haver de puntualitzar algunes coses de les que llegia a l’ordinador i recordar-li la nota que dies abans en la visita a la metgessa de capçalera li va fer degut a la meva consulta per la preocupació de la tensió arterial. Cada setmana m’haig de fer una lectura per tenir estadística.

Quan has de donar classe te la prepares, oi? Quan vas a fer una visita d’obres a visitar algú professionalment o li vols vendre qualsevol cosa a algú i has concertat visita ja saps a al que vas. A allà no! Improvisen, o tiren de memòria, és una desconsideració cap a l’usuari. Al meu entendre poc professional. Rutina.

post publicat aquí https://romanidemata.wordpress.com/2019/02/23/huv-desatencio-desconsideracio/Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de quotidianitat per romanidemata | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent