Visions llunyanes

Contes d'amor, de mort i d'altres maldecaps

25 de juny de 2008
2 comentaris

Les ambaixades catalanes

Ens hem de felicitar per la inauguració de les Delegacions de la Generalitat a l’exterior.

Fa unes setmanes a Londres vam assistir a la inauguració de la flamant Delegació de  Generalitat al Regne Unit. És una gran notícia, un pas important en el camí vers el reconeixement internacional de Catalunya, la millora de la percepció del país, i l’establiment de relacions directes amb els estats importants del món.
Un emotiu discurs de la Secretària d’Afers Exteriors en va donar el tret de sortida. Capitanejada per en Xavier Solano, la millor elecció possible com a delegat, ara s’enfrontarà a la difícil tasca de fer-nos un nom, i crear-nos un espai propi, al Regne Unit.
És una aposta arriscada, que sens dubte desperta recels en molts entorns tant catalans com no. A molta gent i moltes institucions no els farà gràcia, ni interessarà, veure com hi ha algú pel món que es fa anomenar Catalunya.

És un pas essencial, trascendental per tal de començar a establir lligams directes, i comunicació directa amb les institucions internacionals. Cal que ens coneguin pel que som, no com a una regió espanyola. Assolir això és una meta a la qual s’arriba per molts mitjans, un dels quals ha de ser amb els estaments institucionals d’alt nivell dels estats europeus més importants. I sens dubte el Regne Unit és un d’ells.

Una tasca important serà la de ser un contrapès a les moltes vegades tendencioses notícies sobre Catalunya que apareixen als mitjans britànics. Normalment això és degut a que els corresponsals dels diaris estan ubicats a Madrid, on òbviament reben l’informació a través del filtre periodístic estatal centrista. I és amb aquesta base que escriuen els articles, que parteixen ja esbiaixats. Ben poques vegades s’ha pogut llegir un article sobre Catalunya que no sigui negativament crític.

Segurament aquestes tasques es trobaran amb molts entrebancs, molts problemes, tan imposats com estructurals, i els caldrà molta tenacitat a l’hora de superar-los.

D’altra banda, cal no recordar que aquestes iniciatives no poden caure en el buit. A d’altres nivells, és feina individual de cadascú que estigui pel món que afegeixi el seu gra de sorra a l’hora d’escampar la veu, tots hem de fer de repetidos, amplificadors, de la nostra realitat i dels nostres anhels.

Cal que siguin accions i iniciatives privades, associatives, institucionals, a tots nivells, les que ajudin al país a avançar. Cadascú ha de portar la seva flama.

Des d’aquí donem la benvinguda a la Delegació, i li desitgem molts èxits per tal de poder llaurar un futur millor com a nació.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!