Visions llunyanes

Contes d'amor, de mort i d'altres maldecaps

7 de desembre de 2009
Sense categoria
0 comentaris

m’ha petat el disc dur !

Avui m’ha petat el disc dur del servidor de l’oficina.

No tinc accés als correus electrònics, ni al disc dur-magatzem-quarto dels mals endreços.

.

 

Avui m’ha petat el disc dur del servidor de l’oficina.

No tinc accés als correus electrònics, ni al disc dur-magatzem-quarto dels mals endreços.

I m’adono de la dependència supina que tenim per la tecnologia, i com és el nostre vincle vital amb el món exterior. Quan no tens accés al correu electrònic és com si se’t cremés el pis amb tot dins, o com si et borressin uns anys de la teva memòria personal del cervell. I tots els contactes que hi tenia, i les converses engegades, i tota la importantíssima i vital informació? La base de la feina és la informació, conservada en molts casos com a correu electrònic.

La memòria de seguretat no ha servit de res. Espero que se’n pugui recuperar quelcom. El que sigui ! Informació, el meu regne per un tros, per petit que fos, d’informació !

A partir d’ara potser hauré d’imprimir tots els correus electrònics que rebi, i conservar-los en paper, que no tendeix a desaparèixer misteriosament. Però, ben pensat, potser que no ho faci, ja que em pesaria la mala consciència d’haver fet talar un arbre per tal de poder conservar informació.

És com quan em van robar el mòbil, i de sobte em sentia nu enmig d’una tormenta d’estiu. No podia parlar amb ningú. Tant hi fa, que fins fa deu anys podia viure perfectament sense un telèfon multiplurifuncional, i no passava res. Bé podia viure sense estar localitzable les vint-i-quatre hores del dia. Si algú em volia dir alguna cosa em trucava a casa, i si no hi era em deixava un encàrrec. O s’esperava, i em trucava al vespre. I no passava res.

Però, i ara? Què passarà si un dia algun malxinat cibernètic decideix fer petar els sistemes de Vodafone, Orange i companyia? Com seria el món si durant una setmana no funcionessin els telèfons mòbils?

I els que tenim google-dependència, per raons personals o professionals? I si un dia peta google? I si peta tot alhora, els mòbils i internet?

Hi va haver una època quan la gent treballava per telèfon (fixe) i fax.  I una màquina d’escriure, d’aquelles del tippex. Costa de creure, avui en dia. I d’imaginar com podia funcionar un despatx sense adsl.

Gairebé no puc treballar, sense accedir als correus electrònics. No sé què tenia pendent, i no puc enviar el que fos que havia d’enviar, per important i trascendental que fos. Segur que hi ha gent ara mateix que m’està maleïnt els ossos esperant la meva resposta. Doncs s’hauran d’esperar a què l’informàtic pugui fer un by-pass, o un trasplantament, o el que li faci falta al disc dur. I qui sap quan serà, això…

M’haig de dedicar a tasques analògiques, com ara arxivar informes, o repassar publicacions, o endreçar els calaixos.

Com pot ser que la meva feina depengui d’un trist i maleït miserable disc dur? Com a mínim, com a trist consol, no depenc de la sentència d’un tribunal de senyors estirats que parlen foraster del país veí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!