Les Botigues Museu de Salàs de Pallars

Si voleu conèixer com eren les botigues de principis de S. XX. fins a les acaballes del franquisme a Catalunya heu de visitar les Botigues Museu de Salàs de Pallars (Pallars Jussà).

Sota l’impuls i dedicació de l’historiador i professor Sisco Farràs, premi Joan Amades de Cultura Popular l’any 2017, podeu visitar vuit establiments que recreen com eren en el segle passat. Així es pot visitar la farmàcia, l’estanc, la barberia, la merceria-perfumeria, l’ultramarinos, l’impremta, el quiosc i el cafè.

En aquestes botigues, indispensables en el S. XX  per un poble o ciutat, podreu trobar els productes que es comercialitzaven en aquella època, a més, cal destacar l’explicació d’en Sisco Farràs, que adapta el seu relat segons el públic que té el davant, ja que no és el mateix parlar d’aquests establiments a un grup de persones grans, que han conegut aquestes botigues tal i com eres, que a un grup d’escolars que, possiblement, només n’ha tingut notícia a través del que li han explicat els seus pares i avis.

Quant a rogermestre

Vaig néixer a Barcelona el 10 de març de 1977. Sant Andreu de Palomar és el meu poble i em sento orgullós de ser fill d'un dels barris amb més tradició històrica i sentiment de poble del pla de Barcelona. Llicenciat en Història l'any 2003 per la Universitat Autònoma de Barcelona, m'agrada estar al corrent de les novetats en matèria de recerca històrica sobre la Guerra Civil, el franquisme i la transició als Països Catalans i a l'Estat Espanyol. Enamorat de la música, el piano és l'instrument que m'ha acompanyat al llarg de la meva vida.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Les Botigues Museu de Salàs de Pallars

  1. Marta Figuera diu:

    Molt recomanable la visita.
    Per seguir lluitant pel demà,crec q és molt important saber d’on venim,i amb aquesta visita queda molt clar com era la vida dels nostres avis.
    Moltes gràcies per la recomanació!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*