Montserrat Roig, 1977. Memòria i utopia

El Born Centre Cultural, fins al 30 d’abril,  hi trobareu l’exposició “Montserrat Roig 1977. Memòria i utopia” on podreu copsar el punt d’inflexió que per ella va significar l’any 1977.

Aquest any és la seva consolidació com a periodista i escriptora, ja que va publicar “Els catalans als camps de concentració nazi”, obra indispensable per a la recuperació de la memòria històrica, “Els temps de les cireres”, obra literària premiada amb el Premi Sant Jordi l’any anterior, i l’emissió del programa “Personatges” pel Circuit Català de TVE on realitzava entrevistes a 47 personatges cabdals de la societat catalana de l’època.

A través de més de 300 documents originals com fotografies de Pilar Aymerich, llibres i cartes, ens permeten fer un viatge als anys de la transició sota la mirada compromesa des del catalanisme, el feminisme i l’antifeixisme de Montserrat Roig.

Quant a rogermestre

Vaig néixer a Barcelona el 10 de març de 1977. Sant Andreu de Palomar és el meu poble i em sento orgullós de ser fill d'un dels barris amb més tradició històrica i sentiment de poble del pla de Barcelona. Llicenciat en Història l'any 2003 per la Universitat Autònoma de Barcelona, m'agrada estar al corrent de les novetats en matèria de recerca històrica sobre la Guerra Civil, el franquisme i la transició als Països Catalans i a l'Estat Espanyol. Enamorat de la música, el piano és l'instrument que m'ha acompanyat al llarg de la meva vida.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*