Dijous gras o dijous llarder

dijous-grasEls primers mesos de l’any, a vegades tenim la percepció, que solen ser molt rutinaris i avorrits. Però si ens fixem amb les festes tradicionals del nostre país veure’m que no és així. Una de les festes que ajuden a trencar amb aquesta rutina és el dijous llarder. El dijous gras o dijous llarder és el tret de sortida de la festa de Carnestoltes. Per celebrar aquesta festa la tradició diu que s’ha d’esmorzar o berenar truita de botifarra d’ou i coca de llardons. A la ciutat de Barcelona cal destacar la dinamització que han fet els Mercats Municipals i  el Gremi de Carnissers-Cansaladers-Xarcuters de Barcelona i Comarques per celebrar aquesta festa que forma part de la nostra cultura tradicional i popular. Així doncs, prepareu-vos per uns dies de bona menja, disfresses i disbauxa abans de la Quaresma!

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *