Roda de calls

bloc d'enduro

Publicat el 3 de juny de 2017

Butrón, Larrañaga, Lucas i Congost, primers dominadors a Bellpuig

El Circuit de Motocròs de Catalunya de Montperler a Bellpuig acull dissabte, 3, i diumenge, 4, la cinquena prova puntuable per al RFME Campionat d’Espanya de Motocròs 2017. De l’activitat del dissabte destacar els entrenaments lliures i cronometrats, on els dominadors han estat José Antonio Butrón (KTM) a Elit-MX1; Iker Larrañaga (Husqvarna) a MX2; Mario Lucas (Husqvarna) a MX125, on també ha guanyat la primera mànega, i David Braceras (Husqvarna) a MX85 (malauradament, en la primera mànega ha abandonat). La primera mànega de MX85 l’ha guanyat Gerard Congost (Kawasaki).

Elit-MX1

Lluita de mundialistes a la categoria reina amb l’actual campió espanyol, Butrón, dominant els entrenaments però seguit de prop (ben just un segon) per l’actual líder de la categoria, Ander Valentín (Honda). Tercer ha estat Alonso Sánchez (Yamaha), a dos segons i mig de Butrón, i Jorge Zaragoza, que competeix a bord de la YZ250F, ha estat quart únicament a trenta dècimes del seu company d’equip. Joan Cros, Nil Arcarons. Francesc Mataró, Cristian Oliva, Sandro Peixe i Nil Bussot han tancat el grup dels deu millors pilots MX1-Elit.

Com a dada d’interès, destacar la participació en aquesta cita del Campionat d’Espanya de Pedro Tragter (Suzuki), Campió del Món de Motocròs en la categoria dels 125cc en l’any 1993. Avui ha estat tretzè.

Elit-MX2

Iker Larrañaga s’ha mostrat intractable en Elit-MX2. El pilot mundialista ha estat el més ràpid tant en els entrenaments lliures com en els cronometrats a bord de la seva Husqvarna. Carlos Fernández Macanás (Husqvarna) ha estat segon i Simeo Ubach (KTM) tercer.

El guió de la categoria ha estat el mateix en cadascuna de les sortides a pista, doncs Larrañaga, no ha donat opció als seus rivals adjudicant les dues sessions mostrant una gran velocitat. Recuperat d’una fractura de peroné que el va tenir aturat diverses setmanes, Larrañaga ha tornat molt fort a la competició i a Bellpuig espera seguir recuperant el terreny perdut en la seva lluita pel Campionat. El líder és Simeó Ubach, que avui s’ha fet amb el tercer millor registre en els entrenaments cronometrats. Carlos Fernández Macanás ha estat segon, precisament la mateixa posició que ocupa en la provisional del Campionat a set punts d’Ubach. Lluís Riera i Nil Pons, tots dos Yamaha Ausió, han tancat el Top 5 de la categoria, amb Joaquín Camacho, Xurxo Prol, el vigent Campió de la categoria Oriol Casas, Joel Antón i Roger Oliver tancant el grup dels deu millors.

El lleidatà Guillem Navas (Kawasaki) ha fet setzè.

MX125

A la primera mànega del cap de setmana, Mario Lucas s’ha endut la victòria per davant de Pablo Naert (KTM) i David Jimenez (KTM). Lucas, que actualment és segon de la provisional, ha pogut retallar distàncies amb el líder de la categoria, Sergi Notario (KTM), que avui únicament ha pogut acabar quart. Un resultat que dóna emoció als primers llocs ja que Notario només té 3 punts de marge sobre Lucas.

MX85

Dels més joves que corren a Montperler ha estat Gerard Congost (Kawasaki) qui s’ha fet amb la victòria després de la disputa de la primera màniga de cursa. Darrere han entrat Eddie Jay Wade (Husqvarna), que lidera de la categoria, i Raúl Sánchez (KTM). El pilot de Kawasaki, que ha pogut sortir en el grup de cap, ha estat capaç d’avançar en els compassos inicials als rivals que el precedien, per imposar després un fort ritme que li ha permès mantenir la primera posició fins a la caiguda de la bandera.

Bona cursa del local Adrià Monné (Husqvarna) que, després d’una mala sortida, el vint-i-dosè, ha pujat dina a la sisena posició final.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Motocròs Ara Lleida | s'ha etiquetat en , , , , per rodadecalls | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent