Roda de calls

bloc d'enduro

Torna SWM

La nova SWM
La nova SWM

Torna un nom mític de l’enduro. La italiana SWM.

Trenta anys després de la seva desaparició, retorna de la mà de l’enginyer italià Ampelio Macchi i Daxing Gong (empresai xinès del Grup Shineray). I ho fa aprofitant el que havien estat les instal·lacions de Husqvarna (fins que aquesta va passar a ser propietat de KTM). De fet les fotos vistes (de les enduro) tenen una clara influència de les darreres Husqvarna italianes.

De moment hi ha dues enduro. La RS 300 R i la RS 500 R. També es faran, però, de tipus Supermotard, Touring i Old Fashion.

Durant els 70 i la primera meitat del 80 del segle passat, la italiana SWM (Speedy Working Motors) fou sinònim de moto de muntanya. I de les guanyadores. Gualterio Brissoni, Guglielmo Andreini o Andrea Marinoni, entre altres, van portar les motos taronja  i blanques  (la majoria de les vegades) al més alt del pòdium de la “regolarità”, el tot terreny d’aleshores, l’enduro d’ara.

L’epoca triomfal va acabar al 1984 (amb una revifalla que va durar fins el 1987 com a SVM), com molts altres, per una fallida econòmica.

Font: www.enduro21.com (Traducció automàtica al català i versió original)

Font: www.moto.it (Traducció automàtica al català i versió original)

Font: www.eicma.com (Traducció automàtica al català i versió original)

Trobareu una extensa informació sobre aquesta marca en aquest apartat de la pàgina www.six-days.org (Traducció automàtica al català i versió original)



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per rodadecalls | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent