marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

3 de juny de 2015
0 comentaris

EL GOVERN DEL DISBARAT, L’EXPOSICIÓ

L’Assemblea de docents desCONCERTATS ha preparat aquesta exposició que ja es va poder veure durant uns pocs dies al Museu de Sa Jugueta de Palma. Es tracta d’un recull de les caricatures i dels dibuixos que s’han anat fent durant aquests anys de lluita conjunta contra les polítiques absurdes del govern Bauzá. Degut a l’èxit aconseguit (èxit de l’exposició i del resultat de les eleccions), l’interés dels docents desCONCERTATS ha estat poder prorrogar-ne les visites a Can Alcover.

Les caricatures (del dibuixant Toni Guasp) i textos (de Juan Serra) sorgeixen de la necessitat de fer sentir la veu dels docents desCONCERTATS (molts de pics silenciada i segrestada per la patronal i el govern) i d’alimentar/estimular l’atenció, la reflexió i el debat davant les polítiques educatives, manifestacions públiques o decisions dels governants institucionals en contra d’una escola democràtica, inclusiva i en català.

En part, a parer d’aquests docents, ha estat un exercici terapèutic, una alliberació personal i col·lectiva davant l’opressió, la mentida i la manipulació, que ha volgut combinar humor i esperit crític.

Aquestes il·lustracions, sàtires d’una actualitat no gens agradable, els han servit per fer una petita col·lecció de punts de llibre que, de forma periòdica i del bracet de la seva estupefacció, han volgut que fossin una modesta aportació per tal de recuperar la dosi necessària de sentit comú a l’hora d’enfrontar els reptes que la nostra societat i el sistema educatiu en particular, reclamen als polítics assenyats. Els punts de llibre van acompanyats també d’una breu reflexió sobre el desenvolupament del conflicte social i educatiu, i és, a la vegada, un posicionament ferm envers la democràcia, la llibertat d’expressió, la defensa irrenunciable de la nostra llengua i cultura, a més de ser, a la vegada, una advertència en clau d’humor sobre les nefastes conseqüències que unes intencions tramposes i partidistes, embolcallades de fal·làcia intel·lectual, poden significar per a una comunitat.

A la fi de la legislatura, els docents desCONCERTATS amb aquesta exposició (de textos, caricatures i documents gràfics) han volgut fer repàs, memòria i homenatge al camí recorregut per l’assemblea en aquests dos anys de lluita per l’educació.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.